Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Lucrările de la Centrul After School din comuna Pantelimon se apropie de final

ro

15 Nov, 2023 11:20 827 Marime text



Imobilul în care se va implementa proiectul ,,școală după școală" a fost construit în anii 1964-1965 și a funcționat ca sediu de birouri pentru CAP (Cooperativa Agricolă de Producție) până în anul 1991când CAP-urile au fost desființate. Ulterior clădirea a fost predată Primăriei Pantelimon și între anii 2006- 2007, după o renovare sumară, a funcționat ca sediu de Primărie.

După anul 2007, imobilul nu a mai fost folosit, degradându-se.

În anul 2015 s - a hotărât renovarea imobilului, considerat un simbol al localității. S-a găsit sursa de finanatare — PNDR (Programul Național de Dezvoltare Rurală, etapa 2014-2020). S - a întocmit DALI, avizele și alte documete solicitate, care au fost înaintate către AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) pentru a fi aprobată finanțarea proiectului.

În anul 2017 s - a semnat contractul de finanțare între Comuna Pantelimon și AFIR.

Între timp au fost demarate procedurile de întocmire și aprobare a proiectului tehnic și a altor documente solicitate de AFIR.

În anul 2019 a fost demarată prima licitație pentru găsirea unei firme care să execute proiectul.

Din păcate, atunci nu s-a prezentat nicio firmă. A fost actualizat devizul general și în luna martie 2020 a fost luată procedura de licitație. Au fost depuse 4 oferte, iar după mai multe ședințe de lucru ale comisiei de evaluare a ofertelor din punct de vedere tehnic și financiar, în luna august 2020, SC Trivium Pontes SRL a fost desemnată câștigătoarea contractului de execuție a lucrărilor.

În luna septembrie 2020 a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a imobilului iar lucrările se apropie de final.

Valoarea investiției este de 1.434.733 de lei, asigurată de AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), submăsura 7.2.

Centrul va avea o bibliotecă, un birou, o sală de calculatoare, vestiar, grupuri sanitare, șase camere și o sală tehnică. De asemenea, copiii se vor bucura de un spațiu de joacă amenajat în curtea centrului și de un parc. 

Citește și:

Primăria Comunei Pantelimon, județul Constanța, extind lucrările de întreținere a străzii Fierăriei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii