Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:39 01 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii pentru sănătate la Nicolae Bălcescu. Dispensarul este aproape gata!

ro

24 Apr, 2017 00:00 1365 Marime text
Primăriile judeţului Constanţa încearcă să implementeze investiţii care să ridice gradul de confort al oamenilor. La Nicolae Bălcescu, mai multe astfel de investiţii se află în curs de realizare şi, mai mult, de finalizare.
 
2017 deja este un an important pentru administraţia locală de la Nicolae Bălcescu, în contextul realizării mai multor proiecte de însemnătate pentru oamenii din comună. Multe localităţi rurale nu au cabinete medicale, iar cele care există nu sunt foarte bine dotate. Din acest motiv, populaţia, în cea mai mare parte îmbătrânită, este nevoită să apeleze la clinici din oraşe pentru investigaţii medicale, iar drumul până acolo este unul anevoios şi costisitor. La Nicolae Bălcescu, autorităţile locale au decis să aloce fonduri din resursele proprii pentru construcţia unui dispensar medical. Această investiţie este în proporţie de 90 - 95% finalizată. Acum se lucrează la amenajarea trotuarelor şi se pun la punct ultimele aspecte pentru ca totul să fie ca la carte. „Dispensarele care funcţionau până acum se găseau în imobile în care nu se mai putea sta, erau clădiri vechi, cu igrasie“, ne-a spus Nicolae Ciocănete, viceprimarul comunei Nicolae Bălcescu.

Încă un pas pentru realizarea proiectului de canalizare 

Un alt proiect important pentru comuna Nicolae Bălcescu are legătură cu realizarea sistemului de canalizare, un proiect de câteva milioane de euro. Pentru ca lucrările să fie începute, este nevoie de stabilirea societăţii care câştigă execuţia proiectului. „A fost făcută o licitaţie, iar mai multe societăţi, în jur de 12, au fost interesate. Aşteptăm desemnarea câştigătorului“, a precizat viceprimarul localităţii.
 
La Nicolae Bălcescu, autoritatea publică locală are o agendă plină de idei care aşteaptă să se concretizeze. Printre acestea, se numără un proiect pentru asfaltarea a zece kilometri şi modernizarea iluminatului public. De asemenea, în urmă cu câţiva ani, au fost date nişte locuri de case la ieşirea din comună. Nicolae Ciocănete a spus că atenţia este îndreptată şi către un proiect privind iluminarea.

Ti-a placut articolul?

Comentarii