Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:21 04 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2017, bugetul a intrat la apă Consiliul Judeţean Constanţa, finanţări nerambursabile de opt milioane de lei

ro

10 May, 2017 00:00 3152 Marime text
A fost publicat în Monitorul Oficial programul anual de finanţări nerambursabile din fonduri publice ale judeţului Constanţa pe anul 2017. Consiliul Judeţean îşi propune şi anul acesta să susţină, cu finanţare nerambursabilă, din fonduri publice, proiectele şi programele cluburilor sportive de drept privat şi ale asociaţiilor pe ramură de sport, precum şi acţiuni/proiecte culturale, sociale şi de tineret, de interes public, în conformitate cu prevederile bugetare pentru anul 2017, în cuantum total de 8.000.000 de lei.
 
Suma alocată anul acesta este sub cea a anului 2016, când administraţia judeţeană a finanţat proiecte şi programe de 12.000.000 de lei.
Finanţările nerambursabile pe proiecte se fac în baza Legii 350/2005, Ordinului nr. 130/2006 privind finanţarea nerambursabilă şi Ordonanţei nr. 51/1998 privind îmbunătăţirea sistemului de finanţare a programelor şi a proiectelor culturale.
  
Programul anual de finanţări nerambursabile prevede suma de 3.000.000 de lei pentru proiecte şi programe sportive. Pentru acţiuni, proiecte sau evenimente culturale, sociale şi de tineret de interes general, regional sau judeţean, programul anual îşi propune finanţări nerambursabile în cuantum de 5.000.000 de lei.
Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face pe bază de selecţie de oferte, de către comisii numite prin dispoziţia preşedintelui CJC. Programul pe anul 2017 va cuprinde mai multe sesiuni de selecţie a ofertelor.
 
„Acest anunţ este unul cadru, va urma un alt anunţ de participare, iar documentaţiile se vor depune la Registratura Consiliului Judeţean, în termen de 30 de zile de la publicarea anunţului de participare“, potrivit purtătorului de cuvânt al administraţiei judeţene, Ovidiu Chircă.
 
Atribuirea contractelor cu finanţare nerambursabilă se va face în limita fondurilor publice alocate programelor aprobate anual în bugetul judeţean. Dacă proiectele depuse vor depăşi bugetul, acesta ar putea fi suplimentat.
Orice persoană fizică sau juridică fără scop patrimonial are dreptul de a propune un proiect, respectând condiţiile de eligibilitate, înregistrare, capacitate tehnică şi capacitate financiară stabilite de reglementările legale în vigoare şi în limita fondurilor publice aprobate.

Ti-a placut articolul?

Comentarii