Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:37 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Georgiana Gospodaru, ex-secretarul municipiului Constanța, „demisă" de Chițac „Nu am vrut să-l contrazic pe primar, dar riscam să ne întoarcă din nou Prefectura, hotărârile adoptate de CLM”

ro

15 Jun, 2021 00:00 2718 Marime text

 
  • Georgiana Gospodaru l-a contrazis public pe primarul Constanței cu privire la un proiect de hotărâre ce privea patrimoniul municipiului
  • A costat-o funcția de secretar general al municipiului Constanța
  • Cea care o va înlocui este Liliana Adam, una dintre cele mai noi angajate ale primăriei Constanța și o apropiată a administratorului public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian
  • Gospodaru a precizat pentru ZIUA de Constanța că nu a primit încă încetarea delegării, însă i-a fost comunicată, online, chiar de către primar
  • Va pleca în concediu, timp de 41 de zile  și ulterior, se va întoarce pe postul de execuție de la Registrul Agricol al primăriei Georgiana
  • Gospodaru a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu a fost plăcut să îl contrazică pe primarul Chițac, în plină ședință de Consiliu Local, însă, spunea aceasta : "riscam să ajungem într-o situație similară ca în urmă cu ceva vreme, când Prefectura a întors mai multe hotărâri de Consiliu Local"
Georgiana Gospodaru l-a contrazis public pe primarul Constanței cu privire la un proiect de hotărâre ce privea patrimoniul municipiului chiar în timpul unei ședințe de Consiliu Local Municipal.

Acesta fusese delegată să îndeplinească temporar funcția de secretar al UAT Constanța pe 6 noiembrie 2020.

Ieri, în timpul ședinței online cu directorii primăriei, primarul Vergil Chițac i-a comunicat Georgianei Gospodaru că renunță la serviciile ei și îi va înceta delegarea pe funcția de secretar general interimar al municipiului Constanța. Motivul: activitate defectuoasă și necunoașterea codului administrativ!

„Departamentul resurse umane lucrează la elaborarea documentelor pentru încetarea detașării. Până la organizarea concursului pentru postul de secretar, va fi numit un alt interimar" a precizat și Biroul de presă al Primăriei, la solicitatea ZIUA de Constanța.

Surse din cadrul primăriei vorbesc despre existența unui raport de activitate în defavorarea Georgianei Gospodaru, în timp ce alte voci susțin că încetarea delegării i s-ar trage de la ultimele ședințe ale Consiliului Local Municipal Constanța.

În altă ordine de idei, concursul pentru funcția de secretar care ar fi trebuit să aibă loc în luna mai a fost anulat. Până în ultima zi de înscrieri, singurul candidat înscris a fost Gospodaru, numai că pe ultima sută de metri și-a depus candidatura și Liliana Adam, una dintre cele mai noi angajate ale primăriei Constanța și o apropiată a administratorului public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian.

Adam, de profesie jurist a fost încadrată în luna februarie la Direcția Urbanism. Aceasta a mai lucrat la Direcția Apele Române, la primăria Lumina și la Gepeto Impex SRL.

Din informațiile noastre, Liliana Adam va primi delegare pentru funcția de secretar interimar până la organizarea unui nou concurs.

 

Gospodaru: „Am fost trimisă să învăț codul administrativ. Eu cred că îl cunosc, altcineva nu-l cunoaște"!

 
Contactată telefonic, Georgiana Gospodaru a precizat că nu a primit încă încetarea delegării, însă i-a fost comunicată, online, chiar de către primar.
Gospodaru va pleca în concediu, timp de 41 de zile pentru a se recupera, după ce în ultimele luni a muncit inclusiv în weekend, atunci când a fost cazul. Ulterior, se va întoarce pe postul de execuție de la Registrul Agricol al primăriei Constanța.

Georgiana Gospodaru a declarat pentru ZIUA de Constanța că nu a fost plăcut să îl contrazică pe primarul Chițac, în plină ședință de Consiliu Local, însă, spunea aceasta : „riscam să ajungem într-o situație similară ca în urmă cu ceva vreme, când Prefectura a întors mai multe hotărâri de Consiliu Local".

Întrebată în ce a constat activitatea defectuoasă care i-a fost imputată de edilul Constanța, fostul secretar a afirmat că ea cunoaște Codul Administrativ, dar poate că sunt persoane care nu îl cunosc. În plus, Gospodaru spune că : „dacă mie mi s-a imputat activitatea defectuoasă, înseamnă că trei sferturi dintre angajații primăriei ar fi trebuit să plece din funcție".

Ironia sorții, Gospodaru este cea care trebuie să semneze delegarea viitorului secretar interimar, cel mai probabil Liliana Adam, femeia care a încercat să-i sufle și concursul anulat în cele din urmă de Primăria Constanța.
 
Citește și:

Cine o înlocuiește? Georgiana Gospodaru, pierde postul de secretar al municipiului Constanța 

Ti-a placut articolul?

Comentarii