Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:45 18 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene pentru Gălbiori şi Băltăgeşti Lucrările la reţeaua de canalizare din Crucea continuă la primăvară

ro

27 Jan, 2016 00:00 1206 Marime text
 

Deşi nu este încă primăvară, comuna Crucea înfloreşte pe zi ce trece. Aleşii locali se zbat să continue proiectele începute sau să primească avize favorabile de finanţare pentru noi proiecte, trimise deja în evaluare. Astfel, în aceste zile, în atenţia administraţiei locale din Crucea se află alimentarea cu apă în localităţile Gălbiori şi Stupina, lucrări care vor fi demarate la data de 1 martie. În total, pe zece kilometri vor fi instalate conducte cu apă potabilă.

Valoarea proiectului a fost estimată iniţial la peste 2 milioane de lei fără TVA. Contractul a fost însă adjudecat de o firmă din Brăila - Consivia SA -, care va efectua lucrările pentru 1.651.950,76 de lei fără TVA. Oferta acestei firme s-a remarcat printre celelalte şase primite. 

Alimentare cu apă la Şiriu şi Crişan

„Reţeaua de alimentare cu apă a satelor Şiriu şi Crişan va fi amenajată pe o distanţă de aproximativ 15 kilometri. Peste 8.000 de metri sunt doar la Şiriu şi peste 6.000 de metri la Crişan. Pe 6 noiembrie, am semnat contractul cu firma“, a afirmat gospodarul-şef Gheorghe Frigioi.
 
Schimbări sunt şi în localitatea Crucea, care găzduieşte sediul administrativ al comunei. În primăvară, aici vor fi demarate lucrările pentru instalarea unei reţele de canalizare, pe o lungime de cinci kilometri şi jumătate.

Proiecte trimise spre evaluare

Când vine vorba despre atragerea de fonduri europene, comuna Crucea nu se dă la o parte. În acest sens, Primăria Crucea a trimis deja spre evaluare un proiect care vizează modernizarea şi reabilitarea străzilor din localităţile Gălbiori şi Băltăgeşti. Astfel, la Gălbiori ar urma să fie asfaltate străzile Morii, Şcolii, Eternităţii, Vadului, Plopilor, Bucovinei, Văii, Zorile, Garofiţei, Socului, Orizontului, Tineretului şi Cazanului, iar la Băltăgeşti, străzile Câmpului, Ciobanului, Busuiocului, Zorilor, Baciului şi Dunării. Administraţia locală solicită de la Uniunea Europeană, pentru acest proiect, un milion de euro.

La Crucea, se investeşte în educaţie

Un alt proiect pentru care aleşii locali speră să obţină finanţare europeană a fost deja trimis spre evaluare şi vizează extinderea Liceului Tehnologic Crucea. „Ar urma să se construiască patru noi săli de clasă. Două vor fi situate la parter şi două la etaj. Clădirea va avea şi grupuri sanitare. Ne dăm toată silinţa pentru ca elevii comunei să beneficieze de standarde înalte atunci când vine vorba de educaţie“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, viceprimarul comunei Crucea, Ion Butoi.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii