Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmele care vor elabora Planul Urbanistic General al municipiului Constanța

ro

15 Sep, 2020 00:00 2581 Marime text
 
  • Planul Urbanistic General al municipiului Constanța (PUG) va fi realizat de către asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design
  • Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a precizat că va semna contractul pentru noul PUG, în următoarea perioadă
  • Licitația pentru PUG a fost contestată la CNSC, însă asocierea care a depus contestația nu a plătit cauțiunea
  • Asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design a fost declarată câștigătoare de autoritatea constactantă, municipiul Constanța
  • Valoarea contractului pentru noul PUG al municipiului Constanța  este 7.840.336,13 lei.
 
Planul Urbanistic General al municipiului Constanța (PUG) va fi realizat de către asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design.
Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a precizat că va semna contractul pentru noul PUG, în următoarea perioadă, chiar dacă licitația a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
Vă remintim, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația formulată de asocierea Project Resolv Consulting S.R.L. – S.C. Cornel & Cornel Topoexim S.R.L. – S.C. Masstudio S.R.L. – Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” în contradictoriu cu Primăria Municipiului Constanța, pentru că nu a constituit cauțiunea, potrivit legii. Asocierea avea drept însă ca în termen de 10 zile să se adreseze instanțelor de judecată.
În cazul procedurii de achiziție a contractului de servicii având ca obiect „Actualizare Plan Urbanistic General al municipiului Constanța”, asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design a fost declarată câștigătoare de autoritatea constactantă, municipiul Constanța.  Valoarea contractului pentru noul PUG al municipiului Constanța  este 7.840.336,13 lei. 
Potrivit caietului de sarcini, câștigătorul va trebui să identifice și să prezinte în noul PUG zonele şi sub-zonele spre care ar trebui direcţionată dezvoltarea oraşului şi să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condiţiile asigurării unei dezvoltări sustenabile pentru aceste zone. În acelaşi timp, trebuie să ofere rezolvări clare pentru cât mai multe din situaţiile speciale care apar în oraş. Scopul final al actualizării PUG este eliminarea majorităţii situaţiilor în care se apelează la urbanism derogatoriu.
Actualul Plan Urbanistic General al Constanței a fost aprobat în 1999, fiind singurul plan urbanistic al municipiului de după Revoluţie, până acum nu a fost modificat, iar valabilitatea sa a fost prelungită până la data de 31.12.2023.
Potrivit edilului Constanței, asocierea Synergetics Corporation  -  Quattro Design a mai realizat PUG-urile unor orașe mari precum Cluj sau Craiova, București sau Brașov.
 
Synergetics Corporation SRL în datele Registrul Comerțului
 
Firma Synergetics Corporation SRL, aceasta a fost înființată în 2008 și se ocupă cu „activități de inginerie și consultanță tehnică legată de acestea“.
Potrivit Registrului Comerțului, acționariatul este împărțit în cote egale între Adrian Dumitru Ilie și Claudiu Nicolae Băjenaru, ambii fiind și administratori ai societății.
Firma are un punct de lucru în Incinta Port Constanța, la Dana 15. În 2019, numărul salariaților a fost 14, profitul înregistrat a fost de 272.137 de lei, iar cifra de afaceri netă a fost de 5.312.655 de lei.
 

Despre Quattro Design SRL 

 
Firma bucureșteană Quattro Design SRL este deținută de Șerban Criveanu și soția sa Irina Criveanu și are sediul social în București, în Calea Dorobanților, sector 1.
Criveanu a colaborat cu Ministerului Dezvoltării pentru noua lege a urbanismului, în timpul mandatului de ministru al Elenei Udrea. 
De asemenea, acesta a fost membru în Comisia de atestare a specialiștilor și experților în domeniul protejării monumentelor istorice din cadrul Ministerului Culturii condus la acea vreme(n.r.2011) de Kelemen Hunor.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii