Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:18 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eliza Samara, premiată de CLM Făgădău promite că investiţiile în sport vor continua (document)

ro

31 Mar, 2016 00:00 1423 Marime text

 
Consiliul Local Municipal Constanţa (CLM) s-a reunit, ieri, în şedinţă ordinară, în Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ. Pe ordinea de zi s-a aflat şi un proiect de hotărâre -  aprobat de consilierii locali - privind transmiterea din administrarea CLM a unui imobil în administrarea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Terenul pe care este amplasat imobilul este situat pe strada Badea Cârţan, zona blocurilor BC 11, BC10, BC8, şi are o suprafaţă de 1.212 metri pătraţi. Clădirea va servi ca sală de atletism pentru elevii liceului de la secţiile de rugby şi atletism, care vor avea astfel un spaţiu în care să se antreneze.
 
„Baza sportivă a fost şi poate fi de un real ajutor pentru buna organizare şi desfăşurare a activităţilor competiţionale şi de pregătire a elevilor sportivi“, se arată într-un punct de vedere al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa (ISJ).
 
Administraţia locală promite că, după ce va transfera dreptul de proprietate asupra sălii de sport, va continua investiţiile în sport. „Pe lângă acest transfer, vom aloca bani pentru reabilitarea unei alte săli de sport, sala de tenis de masă. Vom acorda fonduri şi pentru reabilitarea acestei săli. Educaţia, sănătatea, sportul sunt piloni importanţi şi reprezintă o investiţie pentru viitor“, a declarat, la finalul şedinţei CLM, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
În aceeaşi şedinţă, la iniţiativa viceprimarului, sportiva Eliza Samara și antrenorul său, Viorel Filimon, au fost premiați de Consiliul Local Municipal. Ei au primit diplome pentru rezultate deosebite şi câte 20.250 de lei. Făgădău a precizat că, în acest an, administraţia locală va demara lucrările pentru construirea unei locuinţe pentru Eliza şi familia ei, care ar putea fi gata anul viitor, în semn de răsplată faţă de performanţele tinerei sportive.

„În sfârşit, s-a gândit şi cineva din Constanţa la noi, la rezultatele Elizei“Cu privire la această răsplată, antrenorul Viorel Filimon a declarat: „În sfârşit, s-a gândit şi cineva din Constanţa la noi, la rezultatele Elizei, la munca pe care o depunem de foarte mult. Anul trecut, Eliza a reuşit să câştige titlul de campioană europeană la tenis de masă, lucru care nu s-a mai întâmplat de 12 ani în Europa. Prin performanţa Elizei, am făcut ca numele Constanţei şi al României să devină foarte cunoscute în întreaga lume. Sperăm că la Jocurile Olimpice de anul viitor să reprezentăm atât Constanţa, cât şi România la cel mai înalt nivel“. Pe de altă parte, Eliza Samara, vizibil emoţionată, a preferat să spună simplu un „mulţumesc”.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza proiectul de hotărâre privind transferarea sălii de atletism din administrarea CLM în administrarea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii