Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Edificiul Roman cu Mozaic va fi reabilitat. Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, a semnat contractul de finanţare

ro

31 May, 2018 00:00 1636 Marime text
Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ a găzduit, ieri, şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa. La şedinţă au fost prezenţi 35 de consilieri locali.
 
Pe ordinea de zi au fost incuse 33 de proiecte de hotărâre. Cel care vizează aprobarea Programului judeţean de dezvoltare prin susţinerea învăţământului preşcolar, primar şi gimnazial din mediul rural al judeţului Constanţa, pentru perioada 2018-2020, iniţiat de Marius Horia Ţuţuianu, a fost retras de pe ordinea de zi.
 
De asemenea, alte trei proiecte au fost incluse pe ordinea suplimentară de zi:
- cel privind acordarea drepturilor de uz şi servitute în favoarea E-Distribuţie Dobrogea SA asupra bunurilor imobile, proprietate publică a judeţului Constanţa, necesare amplasării instalaţiei de racordare pentru alimentarea cu energie electrică a imobilului „Policlinica 2“ Constanţa (iniţiator: preşedinte - Marius Horia Ţuţuianu);
- cel privind desemnarea şi validarea ca membru în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Constanţa a unui consilier judeţean (iniţiator preşedinte - Marius Horia Ţuţuianu);
- prezentarea plângerii prealabile la hotărârile Consiliului Judeţean nr. 133-135/2018.
 
Proiectul de hotărâre privind desemnarea şi validarea ca membru în cadrul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Constanţa a unui consilier judeţean, iniţiat de Marius Horia Ţuţuianu, a avut ca efect propunerea în această calitate a lui Daniel Turcu. Acesta a fost votat cu 19 voturi împotrivă şi 17 pentru. Prin urmare, este a doua oară când propunerea este respinsă, prima dată fiind în februarie 2018, când Florin Goidea a fost scos din componenţa ATOP în februarie 2018.
 
La sfârşitul şedinţei ordinare a CJC, Horia Ţuţuianu a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Edificiului Roman cu Mozaic. Lucrările din cadrul proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic“ se ridică la o valoarea de 14,4 milioane de lei, respectiv aproximativ 3,1 milioane de euro. Lucrările urmează să înceapă în toamnă, după ce vor fi finalizate toate procedurile preliminare, urmând ca la anul să fie gata. Horia Ţuţuianu a mai anunţat că, săptămâna următoare, urmează a fi semnate şi contractele pentru Mormântul Hipogeu şi Muzeul de Istorie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii