Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:06 16 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dotări moderne pentru competiţii sportive Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna prinde contur (galerie foto)

ro

23 Oct, 2017 00:00 3575 Marime text
Piste de alergare, teren de fotbal/rugby cu nocturnă, teren de oină, teren de baschet, pistă de atletism, pentru aruncarea ciocanului, aruncarea discului şi aruncarea greutăţii, teren de handbal, două terenuri de tenis cu nocturna, un teren de volei, dar şi spaţii de cazare pentru sportivi. Aşa va arăta cel mai modern complex sportiv din judeţul Constanţa, construit în comuna Cumpăna.
 
Lucrările privind construirea Complexului Sportiv „Sfântul Nicolae“, care va fi amplasat pe strada Străjii numărul 45-47, zona cap linie microbuze din comuna Cumpăna, sunt în toi. Construit pe o suprafaţă de 27.000 de mp, acesta cuprinde nu doar terenuri de sport sau piste de alergare, ci şi spaţii de cazare pentru sportivii care vor veni aici.
 
La finalizarea proiectului, Cumpăna va deveni un punct de referinţă pentru găzduirea anumitor competiţii sportive, deoarece toate construcţiile vor respecta dimensiunile şi normele recomandate de regulamentele federaţiilor sportive naţionale, precum şi standardele, normele tehnice şi sanitare în vigoare. Construcţia va cuprinde un teren de fotbal/rugby cu nocturnă, teren de oină, teren de baschet, pistă de atletism cu zone pentru alergare, aruncarea ciocanului, aruncarea discului şi aruncarea greutăţii, teren de handbal, două terenuri de tenis cu nocturnă şi un teren de volei.

Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ va beneficia şi de gradene acoperite pentru 842 de spectatori, fiind incluse patru locuri pentru persoanele cu handicap, de grupuri sanitare pentru public şi persoane cu dizabilităţi locomotorii, de spaţii pentru depozitarea materialelor sportive.
 
Potrivit primarului comunei, economist Mariana Gâju, aici va apărea unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din sud-estul României construite în mediul rural. Investiţia este de 4.224.000 de euro, din care cofinanţarea ce va fi suportată de Primărie este de 198.000 de euro. Bucuria copiilor şi a tinerilor din comuna Cumpăna este cu atât mai mare cu cât noul complex sportiv va fi multifuncţional. Aici îşi vor putea efectua antrenamentele şi vor putea participa la competiţii sportive sau ca spectatori şi susţinători iubitori ai fotbalului, ai rugby-ului sau ai atletismului. Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor privind construirea Complexului Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna a fost organizată de Compania Naţională de Investiţii.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii