Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:06 20 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O investiţie aşteptată de ani buni la Cumpăna Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ prinde viaţă

ro

27 Jul, 2017 00:00 1929 Marime text
Unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din judeţul Constanţa începe să prindă viaţă în comuna Cumpăna. Şi asta în contextul în care aici mai există patru terenuri şi o sală de sport în care elevii şi tinerii din localitate participă la diverse activităţi sportive şi nu numai.
 
Lucrările privind construirea Complexului Sportiv „Sfântul Nicolae“, care va fi amplasat pe strada Străjii numărul 45-47, zona cap linie microbuze din comuna Cumpăna, au început. Obiectivul se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 27.000 de metri pătraţi. Astfel, potrivit primarului comunei, economist Mariana Gâju, aici va apărea unul dintre cele mai moderne complexuri sportive din sud-estul României construite în mediul rural.
 
„Complexul Sportiv «Sfântul Nicolae» va respecta dimensiunile şi suprafeţele construcţiilor recomandate de regulamentele federaţiilor sportive naţionale, precum şi standardele, normele tehnice şi sanitare în vigoare. Investiţia este de 4.224.000 de euro, din care cofinanţarea ce va fi suportată de Primărie este de 198.000 de euro“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, şefa administraţiei publice locale.
 
Bucuria copiilor şi a tinerilor din comuna Cumpăna este cu atât mai mare cu cât noul complex sportiv va fi multifuncţional. Aici îşi vor putea efectua antrenamentele şi vor putea participa la competiţii sportive sau ca spectatori şi susţinători iubitori ai fotbalului, ai rugby-ului sau ai atletismului. Altfel spus, construcţia va cuprinde un teren de fotbal/rugby, iar pentru atletism va pune la dispoziţia sportivilor o pistă de alergare, dar şi o zonă amenajată special, unde se vor putea desfăşura probele de aruncare a ciocanului, a discului sau a greutăţii. De asemenea, în incinta complexului vor exista: un teren de oină, un teren de handbal, un teren de baschet, un teren de volei, precum şi două terenuri de tenis.

Complex sportiv multifuncţional 

Conform proiectului, obiectivul va avea şi alte spaţii. „Vor exista spaţii de cazare, o clădire - parter plus trei etaje - în care vor fi spaţii pentru vestiare, sală de conferinţe, sală de mese, o bucătărie, 20 de camere de cazare duble, fiecare având baie proprie. Din complexul sportiv nu vor lipsi gradenele, ce vor permite prezenţa a 842 de spectatori, patru locuri fiind speciale pentru persoanele cu handicap, grupurile sanitare pentru public, persoane cu dizabilităţi locomotorii, precum şi spaţiile necesare depozitării materialelor sportive. Acestora li se vor adăuga cabina pentru pază cu grup sanitar propriu şi casă de bilete, ce va fi dotată cu grup sanitar propriu“, ne-a explicat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.

Compania Naţională de Investiţii, organizatorul licitaţiei 

Licitaţia pentru atribuirea lucrărilor privind construirea Complexului Sportiv „Sfântul Nicolae“ din Cumpăna a fost organizată de Compania Naţională de Investiţii (CNI). La final, contractul a fost atribuit societăţii Euromateria SRL. Obiectivul va trebui finalizat în termen de 36 de luni, iar valoarea totală a investiţiei a fost estimată la 11.191.471 de lei, sumă cu care s-a angajat firma amintită mai sus să execute lucrarea.

Asfaltările continuă

Desigur, Primăria Cumpăna nu a întrerupt procesul de modernizare a localităţii. În prezent, aici sunt în implementate trei proiecte privind „Modernizarea şi reabilitarea de drumuri“, totalizând peste 22 km de drumuri. Primul vizează modernizarea a 12,7 km de drum pe străzile Ciocârliei, Păpădiei, Lujerului, T. Maiorescu, Antenelor, Ion Vodă, Iederei, Migdalului, Prel. Migdalului, Canalului, N. Titulescu, T. Vladimirescu, I. G. Duca, Viforului, Prel. Canalului, Padeş, Răscoalei, Al. Lăpuşneanu, Ştefan cel Mare, D. Cantemir, Burebista, Salcâmului, M. Eminescu, G. Enescu, Th. Palade, L. Rebreanu, I. Creangă, V. Cârlova, N. Labiş, I. A. Basarabescu, I. C. Brâncoveanu, Dealul Spirii, Th. Aman, Trandafirilor, Crizantemei şi aleea Dealul Spirii.
 
Cel de-al doilea proiect va permite modernizarea drumurilor de acces spre campusul şcolar şi totalizează opt kilometri, pe străzile Străjii, Iancu de Hunedoara, Vasile Pîrvan, Al. Ion Cuza, Iancu Jianu, Macului, Prel. Macului, Garofiţei, Mării, Soarelui, Daliei, 
Micşunelelor, Zorelelor, Lebedelor, Brânduşei, Florilor şi pe aleea din zona blocurilor ANL de la Campus. Cel de-al treilea proiect va asigura modernizarea a 1,4 km de drum pe străzile Vlad Ţepeş, Mioriţei şi Narcisei.
 
Sursa foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii