Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:07 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbaterea publică pentru PUZ-ul inițiat de Evergreen Recycling, reprogramată de Primăria Constanța (document)

ro

05 Jan, 2019 00:00 507 Marime text
Dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal „Zona delimitată de șos. Mangaliei, intrarea Mangaliei, calea ferată și limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 și incinta
Carmeco“, programată în data de 4.01.2019, intervalul orar 10.00-11.00, la sediul Primăriei Municipiului Constanța, bd. Tomis nr. 51, sala de ședințe „Remus Opreanu“, se va reprograma în data de 14.01.2019, la aceeași oră și în același loc.
 
Imobilul care a generat Planul Urbanistic Zonal este situat pe șoseaua Mangaliei nr. 82, lot 2 și lot 3. „Planul Urbanistic Zonal urmărește stabilirea unor reglementari cu privire la regimul de construire, înălțimea maximă admisă, procentul de ocupare a terenului, coeficientul de utilizare a terenului, retragerea clădirilor față de aliniament“, se arată în argumentarea proiectului (vezi detalii în secțiunea „Documente”).

Despre Evergreen Recycling SRL

 
Firma înființată în anul 2011 are sediul social în comuna Mircea Vodă. Metin Demirtas, născut în Turcia, este asociat unic și administrator al firmei, care se ocupă de colectarea deșeurilor nepericuloase.
 

Scurt istoric al investiției

 
Vă reamintim că, în luna august 2017, Evergreen Recycling SRL a înaintat Agenției pentru Protecția Mediului Constanța memoriul tehnic de prezentare a proiectului „Plan Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de șoseaua Mangaliei, intrarea Mangaliei, calea ferată și limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 și incinta Carmeco“. În această zonă, investitorul va realiza un bloc cu regim de înălțime P+M+7E, cu destinația locuințe colective cu spații comerciale și de birouri la parter și la mezanin.
 
Obiectivul pentru care se elaborează prezenta documentație este amplasat în municipiul Constanța, șoseaua Mangaliei nr. 82, lot 2 și lot 3. Amplasamentul se încadrează în zona de reglementare ZRCB3, iar zona de studiu este cuprinsă între șoseaua Mangaliei și intrarea Mangaliei și limitele cadastrale ale loturilor identificate cu IE 209310, IE 206497, IE 224885, IE 206884, IE 217237 și incinta Carmeco SA. Teritoriul care este studiat/reglementat prin Planul Urbanistic Zonal se află în intravilanul municipiului Constanța, iar zona în care este inclus face parte din UTR 9 și ZRCB 3. Suprafața zonei studiate este de 4,39 ha, în care locuințele colective ocupă o suprafață de 1.227 mp, spațiile comerciale ocupă o suprafață de 5.804 mp, iar spațiile plantate ocupă o suprafață de 9.588 mp. Teritoriul studiat în prezenta documentație face parte din UTR 8, în care se află zonele ZRL 4, ZRL 5 - subzone destinate locuințelor colective medii și înalte și ZRCB 3 - zonă poli terțiari principali, în care sunt incluse supermarketul Carrefour Expres (fost Billa), incinta Carmeco și imobilele localizate între supermarket și calea ferată, preponderent cu destinația de reparații/producție. Locuințele colective aflate în frontul estic al șoselei Mangaliei, respectiv blocul S6 (P+4E), blocul S (P+10E), au fost realizate în anii '80.

Terenul aparținând SC Evergreen Recycling SRL, în suprafață de 1.386 mp, este cuprins între incinta supermarketului Carrefour Expres (fostul Billa) și șoseaua Mangaliei. Destinația terenului, stabilită prin planurile de urbanism și amenajarea teritoriului aprobate, este aceea de centru comercial P+1E specializat în decorațiuni interioare și pardoseli conform HCLM nr. 61/2005. Conform prevederilor PUG-ului municipiului Constanța, terenul face parte din UTR 8, ZRCB 3 - poli terțiari principali, zonă pentru care este necesară elaborarea unui PUZ.
 
Terenul aflat în studiu este localizat în partea central-sudică a localității Constanța, la vest față de bulevardul 1 Mai. Terenul este accesibil din șoseaua Mangaliei și are următoarele vecinătăți: la nord - incinta Carmeco, la est - șoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai, la sud - intrarea Mangaliei, la vest - calea ferată. Suprafața de teren ce va fi tratată ca spațiu verde va fi spațiul rezidual rezultat în urma construcției, în concordanță cu HG 525 (regulamentul general de urbanism). Spații plantate aferente obiectivului propus sunt: o suprafață de 40 mp plantată cu gazon și mix de conifere ornamentale medii și joase; o suprafață aferentă locurilor de parcare amenajate pe latura vestică a amplasamentului cu dale înierbate; o suprafață de 30 mp - în jardiniere, pe terase și pe parapetul balcoanelor și ferestrelor.
 
Citește și:
 
Evergreen Recycling SRL a primit răspuns de la Comisia tehnică de urbanism. Este vizat un bloc situat pe șoseaua Mangaliei (document)
 
Imobil de șapte etaje, pe șoseaua Mangaliei. Proiectul, inițiat de Evergreen Recycling, la mâna Primăriei Constanța (galerie foto+document)
 
Cum pot influența constănțenii proiectul Evergreen Recycling SRL, de pe șoseaua Mangaliei
 
Pe șoseaua Mangaliei va apărea un bloc de șapte etaje. Cu spații comerciale și birouri la parter. Cine este investitorul (document) 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii