Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarat incompatibil de ANI De la cine s-a împrumutat Brăiloiu, primarul din Eforie, de 450.000 de euro (documente)

ro

04 Jul, 2013 00:00 7527 Marime text
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, ieri, că 22 de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa sunt incompatibili „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta, în fiecare ediţie, averea şi interesele acestor aleşi locali.
Unul dintre primarii declaraţi incompatibili de ANI este social democratul Ovidiu Brăiloiu, edilul şef al oraşului Eforie, aflat în prezent la cel de-al treilea mandat. Declaraţia de avere a primarului nu este disponibilă pe site-ul instituţiei pe care o conduce şi asta pentru că, de ani buni, acest site se află într-o permanentă „construcţie”. Aşadar, transparenţa lasă de dorit...
Cea mai recentă declaraţie de avere a lui Ovidiu Brăiloiu este, totuşi, disponibilă pe site-ul ANI şi datează din 9 aprilie 2012. Conform documentului, primarul are două terenuri agricole: unul de 7 hectare, deţinut alături de soţia sa, şi unul de 8 hectare, din care deţine 2/3. Ambele terenuri sunt situate în judeţul Constanţa. Acestora li se adaugă un teren intravilan, de 645 metri pătraţi, deţinut în municipiul Constanţa împreună cu fratele său, Liviu Brăiloiu, fost prefect al judeţului Constanţa.
La capitolul „Clădiri”, Ovidiu Brăiloiu a declarat trei apartamente: unul de 60 metri pătraţi, unul de 65 metri pătraţi şi unul de 110 metri pătraţi. Două dintre acestea sunt deţinute alături de soţia sa, Otilia.

Aşa cum reiese din declaraţia de avere, Ovidiu Brăiloiu nu are niciun autoturism.
În ceea ce priveşte bunurile sub formă de metale preţioase, bijuteriile şi obiectele de artă şi de cult a căror valoare însumată depăşeşte 5.000 de euro, în declaraţia primarului din Eforie figurează: bijuterii dobândite în perioada 1991-2010 a căror valoare este estimată la 35.000 de euro, obiecte de cult dobândite în intervalul 2000-2010, de 15.000 de euro, precum şi obiecte de artă dobândite între 2001-2010, a căror valoare este estimată la 40.000 de euro.
Potrivit acestei declaraţii de avere, Ovidiu Brăiloiu nu are niciun cont bancar şi nici plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate.
Interesant este însă că are o datorie. Una foarte mare chiar. Este vorba despre un împrumut contractat în 2009, în valoare de 450.000 euro (!!!), de la fratele său, Ovidiu Brăiloiu. Împrumutul este scadent în anul 2020.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Ovidiu Brăiloiu a încasat, în calitate de primar, 42.864 lei, iar în calitate de asociat în SC Amica Mia SRL suma de 12.000 lei. De asemenea, ca lector universitar la Universitatea Bioterra, edilul şef din Eforie a realizat un venit de 1.500 lei. În aceeaşi calitate, a încasat de la Universitatea Tomis 575 lei.
Potrivit declaraţiei de interese, Ovidiu Brăiloiu deţine 1.625 de acţiuni la SC Complex Palas-Pelican SA şi este asociat în SC Ospitalitatea Romturs 2000 SRL şi în SC Naţional Service Group SRL.

Primarul declarat incompatibil de ANI este preşedintele Asociaţiei Club Sportiv Sport Eforie, preşedinte de onoare al Asociaţiei Sportive Yacht Club Eforie, vicepreşedintele Clubului Sportiv Target, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tir Sportiv Constanţa, precum şi al Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Constanţa.

Nu în ultimul rând, amintim că Brăiloiu este preşedintele Filialei Eforie a PSD.
Am căutat să aflăm dacă împrumutul de 450.000 euro mai sus menţionat figurează şi în declaraţia de avere a lui Liviu Brăiloiu, fost prefect al judeţului Constanţa, pentru o perioadă de zece luni, în 2009. Însă pe site-ul ANI sunt disponibile o declaraţie de avere şi una de interese ale lui Liviu Brăiloiu care datează din 10 octombrie 2008. Asta pentru că Liviu Brăiloiu a candidat la alegerile generale din 30 noiembrie 2008.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii