Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce va adera Municipiul Constanța la asociația Consiliului Local din Barcelona „Xarxa FP“?

ro

22 Mar, 2018 00:00 1772 Marime text
„Xarxa FP“ este o asociație europeană nonprofit înființată în anul 1999 și promovată de Consiliul Local al Barcelonei. Aceasta reunește 26 de orașe din 11 țări ale Uniunii Europene, care lucrează împreună pentru educație și formare profesională și proiecte de inovare. Printre obiectivele strategice ale „Xarxa FP“ se numără: îmbunătățirea calității și cantității în domeniul mobilității VET (Vocational Education and Training), asociația organizând experiențe de învățare la locul de muncă în Europa, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice; stimularea și promovarea inovației VET, prin promovarea unor parteneriate strategice la nivel european, în conformitate cu prioritățile membrilor săi; elaborarea politicilor Uniunii Europene în domeniul învățământului vocațional și tehnic, rețeaua contribuind cu experiența sa și participând la evenimentele și consultările dialogului politic european în domeniul VET.
 
Municipiul Constanța parafează vineri, în ședința de Consiliu Local, aderarea la Asociația „Xarxa FP“, pentru a putea beneficia de sprijinul oferit de rețeaua Xarxa în dezvoltarea unor politici, strategii și proiecte durabile în domeniul educației și formării profesionale, bazate pe cele mai recente standarde la nivel european.
În proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a CLM se arată că municipalitatea a fost invitată să facă parte din rețea, pentru a beneficia de promovarea pe plan internațional a învățământului profesional și tehnic. Cotizația anuală aferentă calității de membru în cadrul Xarxa FP este de 800 de euro.
 
 
Aderarea se face în baza art. 35, alin. (6) din Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, actualizată, care prevede, la capitolul „Colaborare, cooperare asociere, înfrățire, aderare“: „Obligațiile financiare rezultate din acorduri de cooperare, de înfrățire sau de aderare a unităților administrativ-teritoriale la asociații interne organizate la nivel național ori la organizații internaționale cu personalitate juridică, hotărâte de autoritățile deliberative, în condițiile legii, se suportă din bugetele locale ale acestora. Conform art. 16, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 privind administrația publică, republicata, intenția municipiului Constanța de a adera la „Xarxa FP“ a fost comunicată și Ministerului Afacerilor Externe, și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii