Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată Mamaia cu două zile înainte de finalizarea lucrărilor la promenadă şi la pasarelele pietonale (galerie foto)

ro

13 Jun, 2014 00:00 3507 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, la începutul acestei săptămâni, că lucrările de reabilitare a staţiunii Mamaia se vor finaliza până pe 15 iunie, aşa cum a promis şi pe data de 1 mai. Tot până pe 15 iunie ar urma să fie gata şi cele două pasarele pietonale din staţiune, cea din zona Cazino şi cea din dreptul hotelului Rex. „Păi tot sunt călare pe ei şi ţip să facă. Spre exemplu, aţi văzut că de la piciorul telegondolei încolo a fost un haos, erau şi multe maşini, nu puseseră bolarzii, nu vopsiseră. Oamenii mi-au spus că săptămâna trecută a plouat, până la sfârşitul săptămânii o să fie gata cam toate lucrurile în Mamaia. 15 iunie rămâne termenul“, afirma, marţi, edilul-şef al municipiului Constanţa.
Cum arată însă staţiunea cu doar două zile înainte de termenul avansat de Mazăre pentru finalizarea lucrărilor? Ei bine, în Mamaia, atât constănţenii, cât şi turiştii se pot „ciocni“ încă de maldăre de pământ, de pavele nemontate, de imense bucăţi de asfalt spart, precum şi de numeroase utilaje. Rămâne de văzut cum anume va arăta staţiunea duminică, termenul-limită avansat de primar.
Amintim că lucrările de la faleza din Mamaia au început în luna noiembrie a anului trecut. Proiectul are ca obiectiv modernizarea şi reamenajarea promenadei turistice din municipiul Constanţa - zona Sat Vacanţă, cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi bulevardul Mamaia, şi staţiunea Mamaia - zona dintre Piaţeta Perla şi complexul hotelier Bicaz.
Atât promenada din Mamaia, cât şi cele trei pasarele din staţiune sunt realizate din fonduri europene. Investiţia promenadei se ridică la 10 milioane de euro, în vreme ce valoarea totală a celor trei pasarele se ridică la 10,5 milioane de lei, din care aproximativ 7 milioane reprezintă contribuţia Uniunii Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii