Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum arată bilanţul activităţii primarului Ancuţa Belu

ro

06 Nov, 2012 00:00 2846 Marime text
Kogalniceanu-primarAncaBelu.jpgÎn urma alegerilor din vară acolo unde au existat nemulţumiri legate de activitatea primarilor în funcţie, populaţia a decis, prin vot, schimbarea şefilor de autoritate locală. La Mihail Kogălniceanu, Valer Iosif Mureşan a fost înlocuit de Ancuţa Belu.

Au trecut patru luni de când Belu a preluat mandatul de primar al comunei Mihail Kogălniceanu. Şefa autorităţii locale apreciază că în acest timp s-au depus eforturi pentru ca o serie de proiecte importante pentru locuitorii comunei să fie demarate. Proiectele fac referire la modernizarea drumurilor, alimentarea cu apă, igienizarea unităţilor de învăţământ sau la acţiuni sociale şi culturale. Ancuţa Belu mărturiseşte că o parte dintre programe au fost deja finalizate, iar pentru altele au fost depuse la autorităţile de management documentele necesare pentru obţinerea finanţărilor.

La patru luni de la preluarea mandatului, Belu face apel la consilierii locali să lase lupta politică la o parte şi să se canalizeze pe dezvoltarea comunei. „Cu această ocazie, fac încă o dată apel la consilierii locali ai comunei Mihail Kogălniceanu, să lăsăm luptele politice şi să ne preocupăm mai mult de nevoile comunităţii, prin aprobarea unor proiecte de interes pentru locuitori. Am depăşit luptele electorale. Interesul comun al tuturor consilierilor locali trebuie să fie bunul mers al comunei, proiectele care să contribuie la creşterea bunăstării locuitorilor", afirmă primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu Daniela.

Patru luni, zece proiecte

La nivel de comunitate, după aproape patru luni de activitate, Ancuţa Belu a reuşit să realizeze o serie de proiecte importante, mare parte omise de fosta administraţie.

Primăriţa a iniţiat cu prioritate lucrările de modernizare a drumurilor din satele Piatra şi Palazu Mic, dar şi a străzilor din unele cartiere nou înfiinţate.

Mai apoi, Belu s-a implicat pentru realizarea şi întocmirea proiectului tehnic pentru reabilitarea drumurilor de exploataţie în comuna Mihail Kogălniceanu, lucrare finanţată cu fonduri europene prin Măsura 125.

Oamenii din grupurile sociale nu au fost nici ei uitaţi. În acest sens, Ancuţa Belu a iniţiat demersurile de declarare a grupurilor sociale Ceres şi Sibioara, care aparţin administrativ de comuna Mihail Kogălniceanu, ca fiind sate aferente comunei. Pe data de 9 decembrie, localnicii urmează să fie invitaţi pe această temă la referendum.

Pentru semnalizarea corespunzătoare a localităţii, Belu are în vedere amplasarea a doua totemuri luminoase la intrarea şi la ieşirea din localitate.

Şefa autorităţii locale a continuat proiectul de alimentare cu apă a satelor Piatra şi Palazu Mic. De altfel, în satul Palazu Mic, lucrările se apropie de finalizare.

Igienizarea şcolilor şi grădiniţelor din localitate înainte începerii anului şcolar s-a aflat şi ea pe agenda primăriţei, ţinând cont că pe vremea fostei administraţii curţile şcolilor erau insalubre.

De la venirea Ancuţei Belu la Primăria Mihail Kogălniceanu, pentru prima dată va fi organizată premierea familiilor care au împlinit minim 50 de ani de la căsătorie cu suma de 500 de lei. 70 de familii vor fi invitate la această festivitate.

Tot Ancuţa Belu a iniţiat un proiect social privind sprijinirea cu alimente a persoanelor neajutorate şi a pensionarilor.

Nici activităţile sportive nu au fost neglijate. Primăriţa a sprijinit activităţile Clubului Sportiv Mihail Kogălniceanu şi ale ansamblului de dans modern, iar eforturile financiare depuse de autoritatea locală au fost deja recompensate prin numeroase premii câştigate la multiple campionate şi concursuri naţionale, apreciază Ancuţa Belu.

Tot primăriţa a fost cea care a instituit în mod oficial sărbătoarea Ziua Comunei care va avea loc pe data de 10 noiembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii