Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culoarul de cicloturism EuroVelo6 constănțean, finanțat prin PNRR

ro

15 Feb, 2023 17:25 1452 Marime text
 


Culoarul de cicloturism EuroVelo6 constănțean va fi prins la finanțare în asocierea dintre județul Constanta și Consiliile Județene Călărași (lider de asociere), Ilfov, Giurgiu, plus alte 23 de primării din județul.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu.
 
„ Am avut emoții, pentru că a trebuit să concepem o variantă de legătura NonEuroVelo6 între sectorul de la Dunăre și cel de la Marea Neagră prin Cheile Dobrogei în locul variantei prin Delta Dunării, lucru care ne-a depunctat.
 
Ministerul Dezvoltării a înțeles importanța existenței județului pe harta cicloturismului european și a reușit supra contractarea prinzând în program și traseele noastre (aprx. 700 de km - 57 milioane de euro) în integralitate, iar pe cele din asocierea județului Bihor doar parțial (aprx. 200 de km).
Nu va fi simplu deloc, avem mult de muncă, în special cu proprietățile, însa acest efort ni se va întoarce înzecit întrucât turismul si economia locală vor putea profita din plin de pe urma faptului că județul nostru va purta labelul EuroVelo6", spune Petre Enciu.
 
Programul va finanța în total 3500 de km de trasee cicloturistice naționale și europene cu un buget total de peste 280 milioane de euro. Din acestea, 500 de km de traseu vor fi în județul Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii