Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cinci zile înainte de votul final, încă se lucrează la forma finală a Regulamentului parcărilor din Constanța

ro

19 Apr, 2021 00:00 2079 Marime text
  • Consiliul Local Constanța se întrunește într-o ședință ordinară, vineri, 23 aprilie
  • Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța
  • Precizăm că regulamentul a fost repus în dezbatere publică, după ce la începutul anului a fost retras de la vot, în ultimul moment, urmare a presiunii opiniei publice
  • În spațiul public au existat câteva informații legate de noile tarife, despre renunțarea la licitațiile pentru parcările rezidențiale și introducerea unei aplicații, însă nici în acest moment nu cunoaște forma finală a regulamentului.
Consiliul Local Constanța se întrunește într-o ședință ordinară, vineri, 23 aprilie, de la ora 09:30. Pe ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța.

Cu cinci zile înainte de votul final, forma finală a proiectului nu este publică.

Precizăm că regulamentul a fost repus în dezbatere publică, după ce la începutul anului a fost retras de la vot, în ultimul moment, urmare a presiunii opiniei publice care a taxat pe bună dreptate lipsa de transparență privind anexele cu tarifele și definirea zonelor de taxare care nu fuseseră postate pe site-ul Primăriei, pentru consultare şi dezbatere.
În spațiul public au existat câteva informații legate de noile tarife, despre renunțarea la licitațiile pentru parcările rezidențiale și introducerea unei aplicații, despre eliminarea celor 3 ore de parcare în zona centrală a orașului, însă nici în acest moment nimeni, cu excepția inițiatorului, nu cunoaște forma finală a regulamentului.

“În schimb, au fost propuse alte tarife, care nu vor depăși 5 lei/h în zona central și se va realiza o aplicație, cu ajutorul căreia, ne vom putea localiza locul de parcare în perimetrul domiciului. Momentul nu s-a bătut în cuie costul anul pentru locul de parcare rezidențial, care pentru 2021 este de puțin peste 200 de lei.
Noi ne-am armonizat pe baza propunerilor făcute de primar. Am avut o discuție deschisă de peste cinci ore. Ce aș putea să vă spun este că vrem ca locurile rezidențiale să  fie disponibile pentru oricine. Ne dorim o aplicație pentru fiecare cetățean. Dacă vreți să accesați un loc de parcare, în aplicație veți vedea locurile de parcare disponibile din perimetrul locuinței dvs. Despre prețuri, încă discutăm. Vrem să oferim servicii cât mai bune”, a declarat viceprimarul Rusu în urmă cu două săptămîni la ZIUA LIVE.

Citește și:

ZIUA LIVE. Primăria înlocuiește licitațiile pentru parcările rezidențiale cu o aplicație. Municipiul Constanța, cel mai mare buget de investiții din ultimii ani!

UPDATE 15 - Ședința de CLM. Primarul Chițac a retras regulamentul parcărilor din Constanța și recunoaște că tarifele nu s-au aflat niciodată în dezbatere publică!

Regulamentul parcărilor din municipiul aruncă în aer liniștea constănțenilor și naște tensiuni între PNL și primarul Vergil Chițac

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii