Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contractul cu Polaris a fost adiționat! Primarul Chițac se așteaptă ca instanța să decidă cine are dreptate

ro

30 Jun, 2022 00:00 1722 Marime text
  • Consilierii locali au mai votat ieri și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța”
  • Tot în ședința de ieri a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentru construirea unui parc în cartierul Compozitorilor, acolo unde în prezent se află sediul Registrului Auto Român
  • Aleșii locali au mai votat ieri și pentru acordarea unui împrumut de 10 milioane de lei pentru SC Termoficare Constanța SRL care înregistrează datorii
  • CLM a votat și pentru adiționarea contractului cu Polaris M Holding. Urgența era aprobarea tarifelor pentru colectarea selectivă însă în contractul adițional au fost modificate mai multe articole cu care prestatorul activității de salubrizare nu este de acord

 
 
Consilierii locali au mai votat ieri și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța” în zona viitorului bulevard Madrid, DN 3C și DC 89.

Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.

Pentru realizarea bazinului olimpic, costurile ar urma să ajungă la suma de aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

Tot în ședința de ieri a fost aprobat și studiul de fezabilitate pentru construirea unui parc în cartierul Compozitorilor, acolo unde în prezent se află sediul Registrului Auto Român.

Terenul are o suprafață de 10.044 metri pătrați.

Potrivit proiectului, investiția se ridică la aproape 10 de milioane de lei.

Singura problemă este că cei de la RAR au contract de închiriere până în 2024 iar varianta oferită de Primărie, pentru a se reloca nu a fost deocamdată acceptată.

Cu toate acestea, primarul Vergil Chițac a declarat imediat după ședința de CLM, în cadrul unei conferințe de presă că: „RAR trebuie să găsească soluții să se mute pentru că trebuie să realizăm acest parc”.

Totodată aleșii locali au mai votat ieri și pentru acordarea unui împrumut de 10 milioane de lei pentru SC Termoficare Constanța SRL care înregistrează deja datorii la Electrocentrale Constanța SA. Termoficare are la rândul ei de recuperat peste 20 milioane de lei de la Direcția Finanțelor Publice.

Nu în ultimul rând, CLM a votat pentru adiționarea contractului cu Polaris M Holding.

Urgența era aprobarea tarifelor pentru colectarea selectivă însă în contractul adițional au fost modificate mai multe articole cu care prestatorul activității de salubrizare nu este de acord. „Dacă nu va dori să-și însușească întreg contractul adițional, vom merge în instanță”, a spus primarul Chițac în aceeași conferință de presă.

 
Citește și:

LIVE VIDEO+TEXT S-a votat modificarea contractului cu Polaris! Consiliul Local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Lista proiectelor aflate pe ordinea de zi (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii