Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Local Municipal a votat noii administratori provizorii la Confort Urban SRL și la Termoficare Constanța, dar și pe aleșii care vor face parte din echipa de evaluare a secretarului municipiului

ro

01 Mar, 2022 00:00 2193 Marime text
  • Aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului II al anului școlar 2021-2022 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat a stârnit din nou discuții aprinse
  • Consilierii locali au mai votat și pentru majorarea prețului la biletele de călătorie CT Bus de la 1,5 lei la 2,5 lei o călătorie, 10 lei pentur 24 h sau 35 lei pentru o săptămână
  • Au fost numiți prin vot  ca membri provizorii în Consiliul de administrație al societății Confort Urban SRL pe Ioan Solomon, Daniel Dara şi Radu-Liviu Anghel iar la Termoficare Constanța SRL pe administratorul provizoriu Ramona Eugenia Ilie
  • Doi aleși locali care vor avea calitatea de evaluatori în cadrul Comisiei de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al municipiului Constanța. PNL a propus-o pe Adriana Arghirescu iar USR l-a propus pe Mihai Ochiuleţ. Cei doi vor face parte din comisia de evaluare a secretarului Mirabela Călin
  • Două proiecte de hotărâre nu a fost votate de consilierii locali. Cele privind achiziţia serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța, precum și ale Consiliului Local al municipiului Constanța – LOT 1 și LOT 2, aprobarea încheierii contractului de servicii de asistență și reprezentare juridică, precum și împuternicirea primarului municipiului Constanţa în vederea semnării contractului având ca obiect servicii de asistență și reprezentare juridică. Contractele fuseseră câștigate de Societatea Civilă de Avocați Tușa & Dumitrescu
 

 
Consilierii locali municipali constănțeni s-au reunit în ședinţă ordinară.

Pe ordinea de zi s-au aflat 38 de proiecte iar alte 5 proiecte pe ordinea suplimentară.

Aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului II al anului școlar 2021-2022 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat a stârnit din nou discuții aprinse.

Înainte de votul consilierilor, s-a înscris la cuvând preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună.

Aceasta a explicat că aproximativ 3.000 de elevi vor rămâne fără bursa de merit de care beneficiau, deşi legea prevede ca bursele să se acorde în funcţie de media generală anuală şi nu în funcţie de media generală semestrială.

„Dorim să punctăm faptul că acest proiect este ilegal, taie bursele elevilor în mod ilegal şi numărul de burse ar trebui să crească nu să scadă de la semestrul întâi la semestrul al doilea. Considerăm că toţi elevii care au beneficiat de burse de merit în semestru întâi trebuie să beneficieze şi în semestrul al doilea, conform prevederilor legale. În cazul în care se vor face astfel de modificări, AEC nu va ezita să ia măsuri legale", a precizat preşedintele Asociaţiei Elevilor.

În replică, primarul Chițac a spus că numărul de burse a fost stabilit în urma adreselor trimise de unităţile de învăţământ.

"Noi primim nişte acte oficiale semnate de directorii unităţilor de învăţământ. Nu facem altceva decât să le centralizăm, să le calculăm şi să acordăm bursele. Nu stabilim noi numărul de burse", a precizat primarul Vergil Chiţac.

Cu 25 de voturi pentru, proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii locali.

Alte hotărâri au vizat aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Societății Termoficare Constanța SRL dar și  aprobarea Contractului de delegare agestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică a municipiului Constanța și a anexelor aferente, prin atribuire directă către Societatea Termoficare Constanța SRL, precum și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al SC Confort Urban SRL pe anul 2022.

Consilierii locali au mai votat și pentru modificarea HCL nr. 362/2021 privind delegarea gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate către societatea CT BUS SA și atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin curse regulate în municipiul Constanța.

În cadrul acestui proiect au fost aprobate și majorările prețului la biletele de călătorie CT Bus de la 1,5 lei la 2,5 lei o călătorie, 10 lei pentur 24 h sau 35 lei pentru o săptămână.

Noile tarife vor intra în vigoare începând cu 15 martie 2022. Potrivit conducerii CT BUS, prețul biletelor nu a mai fost modificat din 2013. Costurile pentru abonamentele de călătorie  nu se vor modifica deocamdată.

Au mai fost aprobate și proiectul de hotărâre pentru desemnarea unor reprezentanți ai Consiliului local al municipiului Constanța în Comisia de evaluare a probei de interviu privind concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, dar și proiect de hotărâre privind nominalizarea de către Consiliul local al municipiului Constanța a doi consilieri locali care vor avea calitatea de evaluatori în cadrul Comisiei de evaluare a performanțelor profesionale individuale ale secretarului general al municipiului Constanța. PNL a propus-o pe Adriana Arghirescu iar USR l-a propus pe Mihai Ochiuleţ. Cei doi vor face parte din comisia de evaluare a secretarului Mirabela Călin.

Două proiecte de hotărâre nu a fost votate de consilierii locali. Cele privind achiziţia serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța, precum și ale Consiliului Local al municipiului Constanța – LOT 1 și LOT 2, aprobarea încheierii contractului de servicii de asistență și reprezentare juridică, precum și împuternicirea primarului municipiului Constanţa în vederea semnării contractului având ca obiect servicii de asistență și reprezentare juridică.
Dacă aleșii locali le-ar fi adoptat, ar fi fost încheiate contracte pentru un an, cu Societatea Civilă de Avocați Tușa & Dumitrescu, în valoare de peste 900.000 de lei.

Sorina Tușa este fost consilier local PNL și fost candidat la Senat din partea PNL. A demisionat din PNL în 2017.

Consilierii locali i-au mai numit prin vot  ca membri provizorii în Consiliul de administrație al societății Confort Urban SRL pe Ioan Solomon, Daniel Dara şi Radu-Liviu Anghel iar la Termoficare Constanța SRL pe administratorul provizoriu Ramona Eugenia Ilie.

Deși USR PLUS s-a abținut de la vot, totuși, CLM a aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare al Municipiului Constanța" domnului Omer Aihan.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

E ședință de Consiliu local. Călătoria cu CT BUS, majorată. Autoritățile din Odesa au cerut ajutoare militare Primăriei Constanța. Ce decizie a luat primarul Chițac?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii