Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean, acuzat de campanie electorală în şcoli Primarul Valentin Vrabie - „Trebuie să ferim inocenţa copiilor de această mizerie politică"

ro

09 Feb, 2012 00:00 1515 Marime text
pestera_cjc_-_Valentin_Vrabie_002.jpgConsiliul de Administraţie al şcolii din Peştera a refuzat primirea cadourilor în varianta trimisă de reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa. Motivul? Darurile prezentau însemne electorale

Copiii din Peştera au primit abia ieri cadourile acordate de Consiliul Judeţean în cadrul campaniei Pomul de Crăciun. Deşi darurile ar fi trebuit să fie distribuite în luna decembrie, reprezentanţii CJC au reuşit să le repartizeze în judeţ în această lună, motivând că cei de la SEAP le-au ţinut documentaţia timp de două luni de zile pe masă, fapt ce a dus la întârzierea organizării deschiderii de oferte şi implicit a împărţirii darurilor în judeţ. Potrivit primarului din Peştera, Valentin Vrabie, problema nu este numai că au venit prea târziu cadourile Moşului (când prea bine puteau să nu mai vină), ci şi faptul că ele au sosit în scop electoral.

Cele 500 de pachete cu indicii electorale nu au ajuns pe băncile elevilor

Consiliul de Administraţie al şcolii din localitate nu a lăsat să ajungă cadourile la copii cu una cu două. Motivul? Pungile în care erau distribuite darurile erau roşii, având aceeaşi culoare cu cea a partidului din care face parte preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. De asemenea sacoşele conţineau felicitări de culoare roşie, care purtau şi un mesaj din partea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Ce părere are primarul localităţii cu privire la acţiunea cu iz electoral condusă de cei de la CJC? „Pentru a ne arăta că se gândeşte la binele copiilor, Nicuşor Constantinescu a trimis 500 de pachete cu bombonici, în fapt nişte păcăleli. Cât priveşte felicitările de culoare roşie, acestea transmiteau un mesaj nesemnificativ din partea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Un mesaj ce nu ţine de cald copiilor din localitate, cărora nu le-a dat niciodată vreun ban pentru încălzirea şcolii", a precizat primarul din Peştera. Valentin Vrabie susţine că reprezentanţii Consiliului de Administraţie al şcolii au refuzat să împartă darurile venite în scop electoral. „Conform unei hotărâri luate de Consiliul de Administraţie al şcolii din Peştera, este interzis ca în unitatea de învăţământ să fie împărţite cadouri cu însemne electorale sau cu indicii care să-i manipuleze pe copii. Trebuie să ferim inocenţa copiilor de această mizerie politică", a punctat primarul Valentin Vrabie. Ca atare, potrivit primarului, sacoşele cu Nicuşor Constantinescu şi cu CJC au fost înlocuite cu sacoşe cu imaginea lui Mickey Mouse. „Aceste sacoşe le dau veselie copiilor. De ce să citească elevii numele preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, când pot să-l citească pe cel al lui Mickey Mouse - un personaj de desen animat îndrăgit de toţi copiii", a explicat şeful autorităţii locale din Peştera. Cât priveşte felicitările colorate în roşu, la fel ca şi Partidul Social Democrat, acestea au ajuns în foc. Astfel, timp de două ore, CJC a făcut ceea ce nu a reuşit până la acest moment, şi anume să asigure căldura în şcoală. „Îi mulţumim pe această cale preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu. Felicitările au întreţinut timp de două ore focul în şcoală", a precizat edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii