Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru a primit 188.000 lei pentru lucrări la creşă şi grădiniţă

ro

27 May, 2013 00:00 1708 Marime text
Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a primit noi fonduri de la Consiliul Judeţean Constanţa pentru cele două instituţii de învăţământ - o creşă şi o grădiniţă cu program prelungit - obiective construite până la această dată în proporţie de 60%.

Atât grădiniţa, cât şi creşa sunt amenajate în spaţiul unei foste unităţi militare, unde au mai fost construite tot de către administraţia locală şi Consiliul Judeţean Constanţa o grădiniţă cu program normal şi o şcoală primară pentru copiii din localitate.
Şeful autorităţii locale a precizat că 150.000 lei îi va folosi pentru continuarea lucrărilor la grădiniţă şi creşă, iar 38.000 lei îi va direcţiona către dotarea instituţiilor. „Nu vom putea achiziţiona tot mobilierul cu cei 38.000 lei. Pentru dotări avem nevoie de 100.000 lei. Grădiniţa este prevăzută cu program prelungit şi trebuie să investim în sală de mese, în spălătorie şi în alte servicii necesare funcţionării instituţiei. Cu 100.000 lei reuşim să dotăm cele două instituţii”, a explicat primarul Dumitru Chiru. Primarul a precizat că îi mai sunt necesari încă 300.000 lei pentru a putea finaliza lucrările la cele două obiective. Şeful autorităţii locale speră ca cele două instituţii să fie construite până în toamnă, când va începe noul an şcolar, altfel peste o sută de copii nu vor putea fi înscrişi la grădiniţă, respectiv la creşă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii