Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul istoric al Constanţei, marea provocare pentru studenţii arhitecţi care se reunesc zilele acestea la malul mării (documente)

ro

28 Feb, 2020 00:00 1877 Marime text

Primăria Municipiului Constanţa, în colaborare cu Asociaţia de la 4 (A4), Asociaţia Studenţilor Arhitecţi din Cluj-Napoca (ASTA Cluj) şi Asociaţia Studenţilor Arhitecţi din Iaşi (ASAI), organizează astăzi cea mai importantă întrunire a studenţilor arhitecţi din cele mai mari centre universitare din ţară, dar şi din Republica Moldova pentru lansarea oficială a celei de-a XI-a ediţii a Concursului Anual al Studenţilor Arhitecţi (CASA). Lansarea oficială a temei concursului are loc astăzi, începând cu ora 14.00, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin". Sâmbătă, de la ora 11.00, studenţii vor participa la o serie de conferinţe despre locuire ca program de arhitectură, cu specialişti din domeniu, subiectul fiind Centrul Istoric al municipiului Constanţa ca sit urban- zonă protejată.


La conferinţă vor participa şi specialişti în domeniul arhitecturii şi urbanismului din cadrul Băncii Mondiale, care vor prezenta ghidul de regenerare urbană pentru zona peninsulară, care poate fi consultat şi în secţiunea Documente.


Competiţia abordează tema „Locuirea ca program de arhitectură”, prin care cei peste 250 de studenţi participanţi sunt provocaţi să creeze o micro-comunitate cu spaţii comune şi private, într-un context urban, în strânsă legătură cu peisajul ţărmului mării. Întrunirea de la Constanţa are ca scop schimbul de experienţă între studenţii arhitecţi din diferite centre universitare, cât şi între studenţi şi profesionişti din domeniul arhitecturii şi urbanismului.


Potrivit municipalităţii, concursul se derulează în perioada martie - mai 2020, iar premierea câştigătorilor va avea loc tot la Constanţa, unde va fi organizată şi o expoziţie cu cele mai reprezentative proiecte prezentate în cadrul competiţiei.


Vă reamintim că, în urmă cu şase ani, studenţii Facultăţii de Arhitectură a Universităţii „Spiru Haret“ din Bucureşti au organizat la Constanţa o şcoală de vară cu tema„Valorificarea Patrimoniului Construit - Peninsula Constanţa“. Acţiunea a vizat clădirile din centrul istoric al Constanţei şi îşi propunea atât salvarea acestora de la ruinare, cât şi revitalizarea zonei.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii