Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce vrei să facă Primăria Constanţa cu banii tăi? Carnavalul din Mamaia a murit. Trăiască Festivalul Verii!!!

ro

26 Mar, 2016 00:00 4234 Marime text
După ce Primăria Constanţa a renunţat vreme de un sezon estival la a mai organiza spectacole pe litoral, în speţă la a mai pompa bani în Carnavalul de la Mamaia, sub bagheta lui Făgădău, municipalitatea decide că este momentul să dea din nou bani pe spectacole. Doar că metoda a suferit unele modificări: în loc să avem un primar personaj care să se deghizeze în tot felul de personaje, atrăgând de fapt toată atenţia asupra sa şi nu a staţiunii, Făgădău are o altă variantă, să o numim interactivă. În buna „tradiţie“ implementată de Făgădău nu cu foarte mare succes în ultimele luni, municipalitatea cere constănţenilor să formuleze propuneri şi să îşi spună părerea cu privire la organizarea unui Festival al Verii, dar şi a unei serii de spectacole estivale.
 
Spectacolele estivale ar trebuie să se desfăşoare în staţiunea Mamaia, în zona Perla, pe scena amenajată în piaţetă, dar şi pe plajă. Spectacolele, adresate copiilor şi adolescenţilor, ar urma să se desfăşoare pe perioada sezonului estival, în fiecare seară. Primăria avansează deja unele propuneri gândite, probabil, de cei de la departamentul de Relaţii internaţionale şi organizări evenimente.
 
Propunerile Primăriei Municipiului Constanţa pentru manifestările ce urmează a se desfăşura în cadrul spectacolelor estivale sunt: numere de muzică şi dans realizate de copii şi adolescenţi talentaţi; numere de magie şi entertainment pentru copii; teatru pentru copii şi tineret; scenete, concursuri, numere artistice susţinute de şcolile din municipiul Constanţa; spectacole de lumini şi umbre, baloane de săpun; concursuri şi jocuri pentru copii; proiecţii de filme pentru copii; mascote, animatori; concerte ale artiştilor cunoscuţi şi apreciaţi de copii; concursuri sportive pe plajă; ateliere creative, iar lista rămâne deschisă.
 
Pentru Festivalul Verii, care este un soi de varianta de vară a Festivalului Iernii (organizat pentru prima dată în iarna 2015 - 2016, fără prea mare succes), municipalitatea propune ca show-urile să se deruleze, la fel ca şi în cazul „răposatului“ carnaval, în staţiunea Mamaia, pe scena amenajata în zona Cazino şi pe promenadă Cazino Mamaia. Spectacolele ar urma să se desfăşoare în fiecare week-end (vineri, sâmbătă şi duminică), începând cu luna iulie 2016 şi până la 31 august 2016. La fel ca şi Carnavalul născocit de Mazăre.
 
Propunerile Primăriei Municipiului Constanţa pentru manifestările ce urmează a se desfăşura în cadrul acestui festival constau în organizarea de concerte de muzică pop/rock/alternativ; spectacole susţinute de trupe de dans: balet clasic, dans sportiv, modern şi contemporan; spectacole teatrale; concerte de muzică clasică; spectacole de imagini şi lumini, video mapping; prezentări de modă creatori români şi străini, concursuri de miss/mister; numere de circ: acrobaţii pe frânghii, jonglerii, demonstraţii de echilibru, forţă, contorsionism etc. Este, dacă vreţi, un fel de bâlci cu de toate, de la acrobaţii, jonglerii, domnişoare şi cavaleri aproape dezbrăcaţi, până la spectacole de balet şi teatru. Dacă de la carnavalul de la Mamaia inventat de Mazăre ştiam la ce să ne aşteptăm, propunerile Primăriei Constanţa ne iau cu totul prin surprindere de această dată: numere de circ, numere de balet şi de teatru în acelaşi loc…
Un lucru foarte important: nimeni nu spune din ce bani (publici) vor fi plătite aceste spectacole!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii