Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:24 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se va întâmpla cu cetățile antice? Strategia turismului pentru județul Constanța, realizată fără aportul unui istoric sau al unui arheolog (document)

ro

03 Oct, 2019 00:00 1167 Marime text

În calitate de membru al Comisiei de Educație, Sport, Turism și Tineret, consilierul județean PNL Bogdan Bola a solicitat și a primit Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Turismului în județul Constanța, document realizat de specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism.


Consilierul județean afirmă că, studiind materialul propus pentru a fi votat luna viitoare în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, a observat, pentru început, faptul că nu există niciun expert în istorie/arheologie care să fi contribuit la realizarea Strategiei.


Din acest motiv, Bola consideră că este necesar, pentru a acorda un vot temeinic și argumentat, ca aleșii județeni să primească răspunsuri la o serie de întrebări legate de strategie.


„Am solicitat clarificări pentru a vedea care este stadiul actual al muzeelor, monumentelor și cetăților de pe teritoriul județului Constanța”, adaugă alesul județean, deoarece, nu este posibil să concepi o strategie integrată pe turism pentru județul Constanța fără aportul direct al unui istoric sau arheolog, având în vedere densitatea și varietatea monumentelor istorice de la noi? Echipa de elaborare a fost formată numai din economiști, un arhitect, un geolog și un profesor (cred) de geografie.


Este la fel de nepotrivit să propui crearea unui parc de aventură, tip safari, în zona comunei Deleni sau punerea în circuitul turistic al cetății Axiopolis în condițiile în care întreaga cetate se află în interiorul unei unități militare și nu poate fi vizitată sau cercetată arheologic”, afirmă Bogdan Bola.

Pentru a clarifica mai multe aspecte ciudate, găsite în această Strategie sau semnalate de oameni de cultură, consilierul PNL a depus o interpelare Direcției de Turism a CJC, cât și conducerii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, care poate fi consultată în secțiunea „Documente”.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii