Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul Strategiei Industriale a României, pentru perioada 2023 – 2027, în dezbatere publică

ro

29 Dec, 2023 15:46 547 Marime text

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a publicat în dezbatere publică Proiectul Strategiei Industriale a României, pentru perioada 2023 – 2027.

Documentul programatic are dublu scop, respectiv cel de a defini viziunea națională asupra politicii industriale, prin raportare la contextul european şi internațional și acela de a propune intervenții de sprijin pentru sectorul industrial, ca urmare a procesului de adaptare al acestuia la dubla tranziţie, digitală și verde.

Totodată, planul de acţiune propune priorități și acţiuni care să răspundă schimbărilor structurale din domenii precum: tehnologii avansate, inteligență artificială sau industrie 4.0. Prin urmare, Strategia industrială a României reunește măsurile și răspunsurile pe care autoritățile cu responsabilități și atribuții cu impact asupra industriei naționale le pot adopta pentru a răspunde amenințărilor sau oportunităților identificate în document, transmite Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). 

Persoanele și entitățile interesate pot consulta proiectul publicat pe site-ul MEAT (https://shorturl.at/gikrZ) și pot transmite propuneri, sugestii şi opinii privind proiectul de act normativ, în termen de 10 zile de la data publicării, prin Formularul pentru colectarea de propuneri , opinii, recomandări.


Citește și:

Ministerul EconomieiForma consolidată a Ghidului pentru schema de ajutor de stat Constructplus a fost publicată!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii