Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:45 29 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache despre storymap-ul dedicat documentației de urbanism Plan Urbanistic General al municipiului

ro

30 Sep, 2020 00:00 2178 Marime text
 
  • Planul urbanistic general are caracter de reglementare şi reprezintă instrumentul de planificare operaţională, pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare sustenabilă
  • Arhitectul șef al Primăriei Constanța a creat un storymap dedicat documentației de urbanism PUG municipiul Constanța
  • Vânturache anunță că vor fi organizate, în cadrul activității de informare și consultare a publicului, întâlniri și comisii respectiv dezbateri
Planul urbanistic general (n.r. PUG) are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare sustenabilă.
Arhitectul șef al Primăriei Constanța, Radu Vânturache a creat un storymap dedicat documentației de urbanism PUG municipiul Constanța. ”Am adunat documente si studii elaborate care vor fi preluate în cadrul documentației. Tot aici vom aduce toate materialele de interse public, aferent PUG-ului, pentru a le dezbate pe tematici.
Vor fi organizate, în cadrul activității de informare și consultare a publicului, întâlniri și comisii respectiv dezbateri iar calendarul acestor evenimente le vom posta pe acesta pagină de internet”, susține Vânturache.
 Planul Urbanistic General al municipiului Constanța (PUG) va fi realizat de către asocierea Synergetics Corporation – Quattro Design. Valoarea contractului pentru noul PUG al municipiului Constanța  este 7.840.336,13 lei.   Potrivit caietului de sarcini, câștigătorul trebuie să identifice și să prezinte în noul PUG zonele şi sub-zonele spre care ar trebui direcţionată dezvoltarea oraşului şi să prescrie indicatori urbanistici atractivi, în condiţiile asigurării unei dezvoltări sustenabile pentru aceste zone. În acelaşi timp, trebuie să ofere rezolvări clare pentru cât mai multe din situaţiile speciale care apar în oraş. Scopul final al actualizării PUG este eliminarea majorităţii situaţiilor în care se apelează la urbanism derogatoriu. 
Actualul Plan Urbanistic General al Constanței a fost aprobat în 1999, fiind singurul plan urbanistic al municipiului de după Revoluţie, până acum nu a fost modificat, iar valabilitatea sa a fost prelungită până la data de 31.12.2023. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii