Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anaid Tavitian şi Eugenia Jianu, doamnele teatrului constănţean, au devenit cetăţeni de onoare ai Constanţei

ro

20 Dec, 2018 00:00 2391 Marime text
Anaid Tavitian, teatrolog, şi Eugenia Jianu, scenograf, au primit ieri titlul de cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa. La iniţiativa primarului Decebal Făgădău, proiectele de hotărâre privind omagierea scenografului Teatrului pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” din Constanţa, Eugenia Tărăşescu Jianu, şi a teatrologului Anaid Tavitian au fost aprobate încă din luna octombrie, iar festivitatea a fost organizată ieri, la startul  ultimei şedinţe de Consiliu Local Municipal din acest an.
 
„Această distincţie mă onorează şi mă emoţionează enorm. O dedic profesorilor mei, părinţilor mei şi celor care au trudit în cele două teatre constănţene: Teatrul de Stat şi Teatrul de Păpuşi“, a declarat, emoţionată, Anaid Tavitian. 
 
La rândul său, scenografa Eugenia Jianu a dedicat premiul familiei de acasă şi celei din teatru. „Mulţumesc oraşului meu. Dedic acest premiu familiei mele, fiicei, ginerelui şi nepoţilor mei, dar şi teatrelor pe care le-am slujit timp de 50 de ani. Este un moment emoţionant“, a spus aceasta.  
 
Citeşte şi:
 
Teatrologul Anaid Tavitian şi scenograful Eugenia Jianu devin cetăţeni de onoare ai municipiului Constanţa
 
Eveniment editorial la Teatrul „Căluţul de mare“ Anaid Tavitian îi dedică scenografei Eugenia Tărăşescu-Jianu o carte-album

Portrete. Oameni care au făcut istorie culturală în Dobrogea Pe scena vieţii. Marii artişti ai Constanţei (XXXVll) (galerie foto)

60 de ani de teatru de păpuşi la Constanţa Eugenia Tărăşescu Jianu - „Este important să cunoşti fiecare generaţie, cu idealurile şi gusturile ei artistice”

Anaid Tavitian - „Hrisovul de Binecuvântare Arhierească vine într-un moment special pentru mine, într-un moment de suflet“ (galerie foto)

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru teatrologul Anaid Tavitian (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii