Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:32 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia locală din Mangalia i-a premiat pe vârstnici

ro

29 Nov, 2013 00:00 1290 Marime text
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a oferit, ieri, persoanelor vârstnice din localitate, diplome de onoare, buchete de flori şi un ajutor financiar. Conform unei Hotărâri a CLM Mangalia, persoanele care au împlinit 70, 80, 85, 90 de ani, dar şi 50 de ani de la căsătorie sunt recompensate, lunar, de municipalitate. S-au bucurat de recunoştinţa autorităţilor locale 21 de persoane care au împlinit 70 de ani, 12 persoane de 80 de ani, cinci persoane de 85 de ani, precum şi o persoană care a împlinit 90 de ani, dar şi alte trei familii, care au ajuns la 50 de ani de la căsătorie. Septuagenarii primesc de la administraţia publică locală 350 de lei, iar octogenarii şi nonagenarii, precum şi familiile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie - câte 400 de lei.
În cadrul ceremoniei, primarul Cristian Radu a transmis vârstnicilor Mangaliei urări de sănătate şi tradiţionalul „La mulţi ani!”. Cu această ocazie, edilul-şef i-a informat pe cei prezenţi în legătură cu măsurile sociale iniţiate de municipalitate. „De anul viitor, pensionarii cu pensii foarte mici vor beneficia de subvenţii mai mari de la Primărie. Serviciul social lucrează intens pentru a identifica acele persoane care au muncit în oraş şi îşi duc traiul la limita subzistenţei. Preţul gigacaloriei va fi mai mic în 2014, iar apoi o altă problemă pe care o vom rezolva este cea a câinilor fără stăpân. Ne dorim cu siguranţă să dezvoltăm proiecte mari, însă am preluat Primăria cu datorii uriaşe. Pentru a evita falimentul, a trebuit să strângem cureaua. În al doilea rând, doresc să ajutăm tinerii Mangaliei să nu plece din oraş. Ei sunt viitorul de mâine, iar când voi fi pensionar ca dumneavoastră să ne bucurăm că îi avem lângă noi”, a precizat Cristian Radu.
De menţionat este că, de la începutul anului, au beneficiat de sprijinul municipalităţii aproape 400 de persoane care au ajuns la vârste respectabile.

Ti-a placut articolul?

Comentarii