Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni de dezinsecţie pe lacul Siutghiol, desfăşurate de angajaţii Primăriei Constanţa

ro

27 Aug, 2019 14:30 1204 Marime text
Primăria Municipiului Constanța a intensificat acțiunile de dezinsecție.

Pe lângă intervențiile de la sol, echipele au acționat și pe lacul Siutghiol.

Temperaturile crescute favorizează înmulțirea larvelor de țânțari din apă, astfel încât delarvizarea lacului era absolut necesară.

Substanța folosită pentru dezinsecție — VectoBac WG este avizată de Ministerul Sănătății și poate fi aplicat pe orice suprafaţă de apă unde ţânţarii se înmulţesc sau este cunoscută ca fiind un habitat pentru larvele de ţânţari.

VectoBac WG poate fi aplicat pe suprafeţe populate de peşti şi alte vietăţi acvatice, precum şi de plante. De asemenea, produsul poate fi utilizat în zonele unde există oameni, animale de companie, cai, şepteluri, păsări sau faună sălbatică.

Toate aceste acțiuni întreprinse de municipalitate au drept scop menținerea unui nivel scăzut al densității insectelor de disconfort, precum și eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii