Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Yoga. Beneficiile pentru sănătate

ro

22 Feb, 2022 15:35 1297 Marime text
  • Beneficiile yoga pentru sănătate sunt cunoscute de omenire de mii de ani. Această practică străveche implică poziţii fizice, respiraţie profundă şi concentrare care oferă o serie întreagă de beneficii fizice, mentale, spirituale şi emoţionale.

Atunci când este practicată corect, yoga poate ajuta la îmbunătăţirea flexibilităţii, echilibrului şi a posturii, la dezvoltarea forţei musculare, la creşterea fluxului sanguin, la stimularea imunităţii, la reglarea tensiunii arteriale, la învăţarea concentrării şi la promovarea unui somn mai bun - pentru a numi doar câteva dintre modalităţile prin care poate îmbunătăţi viaţa unei persoane.

Yoga îi poate ajuta şi pe cei care nu au avut niciodată şansa să o încerce, deoarece practicanţii de yoga din întreaga lume o folosesc pentru a strânge fonduri şi pentru a sensibiliza, trimiţând energia lor pozitivă celor care au cea mai mare nevoie de ea.

Ziua mondială a yoga (#WorldYogaDay), sărbătorită la 22 februarie, a fost iniţiată în urmă cu câţiva ani de Samira Radsi, o profesoară de yoga care locuieşte în Berlin. Samira spune că scopul creării Zilei mondiale a yoga a fost acela de a valorifica puterea yoghinilor din întreaga lume pentru a ajuta victimele încălcării drepturilor omului. Ideea i-a venit spontan, în timp ce bea un cappuccino într-o sâmbătă dimineaţa.

Curând, Samira şi-a împărtăşit visul de a ajuta oamenii prin yoga cu prietenul şi colegul ei, Bjoern Wyrich, şi au început să acţioneze pentru a face din Ziua Mondială a Yoga o realitate.

În general, ideea din spatele Zilei Mondiale a Yoga este foarte simplă: profesorii de yoga, şcolile de yoga şi yoghinii din întreaga lume donează o parte din timpul, spaţiul şi banii lor pentru cauze legate de drepturile omului. Fiecare şcoală participantă organizează o sesiune de yoga de două ore, în timpul căreia toţi participanţii îşi dedică toate gândurile şi energia persoanelor care au suferit încălcări ale drepturilor omului, în speranţa că astfel îi vor ajuta pe aceşti oameni să se simtă mai puternici şi mai pozitivi. De asemenea, elevii pot dona cât de mulţi bani îşi permit, iar banii colectaţi sunt apoi donaţi unor organizaţii de caritate care ajută victimele.

Un aspect important al sesiunii de yoga de două ore este că aceasta trebuie să aibă loc exact între orele 11:00 şi 13:00, ora locală, astfel încât să rezulte un maraton de yoga de 24 de ore pentru cei care suferă din cauza violenţei şi a altor forme de nedreptate.

Părintele yoga este considerat Patanjali, autorul Yoga Sutras, un text venerat care menţionează cele douăsprezece posturi de yoga. El a trăit între aproximativ 200 î.Hr. şi 150 î.Hr.

Foto Pixabay

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii