Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:23 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre reformele pe care le-a promis partidul USR PLUS

ro

07 Oct, 2021 14:43 582 Marime text
  • Invitatul de astăzi de la ZIUA LIVE este Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, membru al Biroului Național al USR PLUS 
Stelian Ion a declarat că nu a simțit „mare susținere” din partea președintelui. 

„Legat de ministerul justiției, în toată perioada de cca. 8 luni de zile, nu am simțit mare susținere din partea președintelui, din partea colegilor (...) să fiu chemat să mi se ceară anumite lucruri, nu au fost presiuni de genul ăsta.

Cele trei legi ale justiei erau gata - le-am consultat inclusiv cu consiliera domnului președinte. (...) Acolo au fost niste diferențe de opinie pe care încă le mai negociam și încă le mai discutam, însă total inflexibilitate din partea Administrației Prezidențiale. 

Încă de prin luna martie am transmis mesaje, semnale și i-am spus direct președintelui, prin care îl rugam să discutăm (...) Despre o problemă foarte mare. O instituițe precum este DIICOT-ul trebuie (...) să aibă forță și credibilitate. Nu a avut disponibilitatea nici macar să stăm de vorbă de aceste lucruri. Până la urmă am luat decizia pornirii acestei proceduri. (...) supriză, nu am fost lăsat să o duc la capăt.

Dincolo de asta, nicio persoană nu este de neînlocuit. Nu a fost vorba de persoana mea.

Era vorba de a respecta niște angajamente.

Catalin Drulă a luptat foarte mult să realizeze ceea ce a realizat (...) Vedeam foarte des că este atacat.

Stelian Ion spune că ieșirea de la guvernare a fost generată de faptul că reformele pe care le-a promis partidul USR PLUS nu au fost livrate motivul fiind reprezentat de faptul că „au fost oprite”. 

„Când obligațiile se îndeplinesc numai de o parte, iar pe alta parte ai genul ăsta de tratament - proiectele sunt blocate, oamenii sunt dați afară. Deci, de asta, dincolo de toate aceste lucruri, această ieșire de la guvernare a fost generată de faptul că reformele pe care le-am promis când am intrat la guvernare nu au fost livrate pentru că ne-au fost oprite”, a adăugat acesta
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii