Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepreședintele CJ Tulcea, la târgul de produse tradiționale Etno Dobrogea (galerie foto)

ro

25 Oct, 2019 14:54 1714 Marime text
Vineri, 25 octombrie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat au participat, în Piața Civică, la deschiderea primei ediții a Târgului de Produse Tradiționale Etno Dobrogea (25-27 octombrie 2019), organizat de Asociația Moesis Tradițional, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.
 
La invitația președintelui Asociației Moesis Tradițional, Paula Vals, la eveniment au mai fost prezenți prefectul Lucian Furdui, deputatul Anișoara Radu și primarul Constantin Hogea.
 
Asociația organizatoare și-a propus să ducă mai departe tradiția moștenită de la strămoși, de la tradiția culinară la cea a portului și tot ce înseamnă tradiționalul dobrogean, printre inițiativele acesteia numărându-se atestarea plăcintei dobrogene.
 
De asemenea, organizatorii și-au luat angajamentul ca, în fiecare an, Târgul Etno Dobrogea să aducă cât mai mulți producători din toata țara.
 
 După o pauză de un an cauzată de lipsa resurselor financiare, Consiliul Județean Tulcea a reluat finanțările activităților social culturale și sportive în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cum este și manifestarea de astăzi.
 
Orice început este greu dar suntem convinși că Asociația Moesis Tradițional va continua demersurile sale, crezând în promovarea tradițiilor, a culturii tradiționale, a obiceiurilor moșilor și strămoșilor noștri. Împletirea civilizațiilor în Dobrogea a adus cu sine și amprenta gastronomică a reprezentanților diferitelor etnii, făcând zona una dintre cele mai ofertante din acest punct de vedere.
 
În acest sens, organizarea unui astfel de târg care să pună în evidență tocmai amprenta gastronomiei dobrogene este un demers de toată laudă, motiv pentru care doamna Paula Vals merită din plin felicitările noastre.
 
Urez mult succes acestei inițiative, în speranța că târgul Etno Dobrogea va deveni un eveniment obișnuit al lunii octombrie în Piața Civică“, a declarat administratorul public Vasile Strat.
 
În cadrul manifestării vor fi susținute momente artistice de către Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Ansamblul Folcloric „Dorulețul”, Ansamblul Folcloric „Floricica”, Ansamblul Folcloric „Daima”, Ansamblul Folcloric „Danubius”, Ansamblul Turcesc „Tuna” („Dunărea”) al U.D.T.R. Tulcea, Ansamblul „O mie de porumbei” („Hilia peristeria”) al Filialei Tulcea a Uniunii Elenilor din România, Ansamblul „Odyssea” al Asociației Comunității Tinerilor Eleni din Tulcea (A.C.T.E.T.), Ansamblul „Altona” al meglenoromânilor din Cerna și Școala Populară de Arte.
         
Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii