Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:48 18 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru constănțenii iubitori de mișcare Sistemul de bike sharing devine funcțional!

ro

25 Feb, 2021 10:48 449 Marime text
  • Sistemul de bike sharing devine funcțional pe 1 martie!
  • Cele 390 de bicicletele puse la dispoziție gratuit de Primăria Constanța sunt plasate în puncte cheie ale orașului, astfel că ne oferă o posibilitate largă de mișcare în locurile în care avem nevoie.
De luni, bicicletele revin în rasteluri! Sistemul de bike sharing devine funcțional pe 1 martie!
 
Vom avea, din nou, o alternativă la mijloacele de transport în comun ori la mașinile personale. O alternativă ecologică și benefică organismului.
 
Cele 390 de bicicletele puse la dispoziție gratuit de Primăria Constanța sunt plasate în puncte cheie ale orașului, astfel că ne oferă o posibilitate largă de mișcare în locurile în care avem nevoie.

Funcționarea sistemului a fost întreruptă pe 1 decembrie 2020.

În acest interval, s-a făcut o revizie generală a stațiilor și a bicicletelor și s-au remediat defecțiunile. 

Cardurile emise anii trecuți sunt valabile în continuare. Orice persoană,turist sau localnic, cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.
 
Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte câteva condiții: trebuie să dețina un card CTBike, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face până la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service iar utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.
 
Vă recomandăm să respectați normele elementare de igienă atunci când folosiți bicicleta!, precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.

Toate detaliile despre acest proiect le puteti afla accesând site-ul www.blackseabike.ro .

De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii