Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valu lui Traian, cel mai lovit de ape (galerie foto)

ro

13 Jul, 2009 02:06 1821 Marime text
img_1961.jpgPrecipitaţiile înregistrate sâmbătă după-amiază şi în cursul nopţii de 11 spre 12 iulie au provocat inundaţii în mai multe localităţi, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa fiind solicitate să intervină.

Meteorologii prognozaseră cantităţi de apă de până la 30 - 35 l/mp, însă aversele de sâmbătă au însumat cantităţi de până la 69 l/mp, cum a fost cazul comunei Săcele. Apa a făcut ravagii în localităţi precum Constanţa, Medgidia, Valu lui Traian, Murfatlar, Ovidiu, Satu Nou, Agigea, Eforie Sud, Tuzla. Prin Sistemul de Apel Unic de Urgenţă 112, numai pentru inundaţiile produse, dispeceratul ISU „Dobrogea" a preluat 308 apeluri. Ca urmare a solicitărilor cetăţenilor, forţele (143 subofiţeri şi 9 ofiţeri) şi mijloacele ISU „Dobrogea" au intervenit în 83 de situaţii pentru evacuarea apei din gospodării (beciuri, case, subsoluri), dar şi din instituţii - AJOFM, Sediul Corpului de Control al Primăriei municipiului Constanţa, Casa Căsătoriilor, Spitalul de Boli Infecţioase. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Paula Anghel, cele mai multe intervenţii au fost în Constanţa, municipiul fiind grav afectat de inundaţii din cauza sistemului de canalizare subdimensionat şi a amplasamentului terenului. Au fost afectate gospodăriile situate pe arterele şoseaua Mangaliei, bulevardele Aurel Vlaicu, 1 Mai şi IC Brătianu, precum şi străzile Poporului, Soveja, Egretei, Frigului, Mugurului, Oituz, Dragoslavelor şi Theodor Speranţia. Cei de la ISU au intervenit pentru evacuarea apei din 388 de gospodării din comuna Valu lui Traian, cea mai afectată localitate din judeţ de furtuna de sâmbătă seara.

Pe plajele litorale s-au format ravene. Cele mai afectate au fost plajele din staţiunea Mamaia, în zona hotelurilor Modern, Victoria, restaurant Cleopatra, dar şi plaja de la Modern şi Zorile.

Drumarii, la datorie

În urma precipitaţiilor abundente a fost afectat de aluviuni DJ 223, între localităţile Tichileşti şi Topalu, circulaţia fiind oprită pe tot timpul nopţii. Ieri, în zonă erau angrenate utilaje şi forţe din cadrul RAJDP Constanţa care lucrau pentru degajarea noroiului şi reluarea circulaţiei rutiere pe drumul judeţean. De asemenea, pe drumuri naţionale s-au format şuvoaie de noroi, care au afectat circulaţia rutieră pe DN2A între localităţile Ovidiu şi Lumina, precum şi pe DN3 între localităţile Ion Corvin şi Băneasa. În intervalul orar 00.30 - 01.30 s-a acţionat cu utilaje din cadrul Companiei Naţionale de Drumuri pentru îndepărtarea aluviunilor formate, iar începând cu ora 02.00 s-a reluat circulaţia pe cele două artere. Ieri, în jurul orei 14.00, circulaţia se desfăşura normal pe toate drumurile naţionale din judeţ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii