Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi studiat printr-un PUZ Cu un PUG valabil pentru secolul trecut, Primăria Constanţa se interesează de soarta extravilanului

ro

16 Mar, 2016 00:00 2541 Marime text


După ce, la ultima şedinţă ordinară din luna decembrie 2015, aleşii locali au votat pentru prelungirea valabilităţii PUG-ului şi a regulamentului local de urbanism aferent, Primăria a început să analizeze, pe bucăţi, Constanţa. A început cu Planul Urbanistic General pentru zona Baba Novac, unde, la prima procedură de achiziţie, nu s-a prezentat nimeni. Acum, PUZ-ul se află pentru a doua oară în sistemul achiziţiilor publice, iar Primăria Constanţa se interesează să studieze funcţiunile din extravilanul Constanţei.
 
Ieri, Primăria Constanţa a eliberat un certificat de urbanism pentru Biroul de Strategii Urbane, valabil 24 de luni, privind „Elaborare PUZ - extravilan Municipiul Constanţa“.
 
Deşi adresa menţionată pentru certificatul de urbanism este strada Austrului, şefa Biroului Strategii Urbane spune că este vorba, probabil, despre o eroare, urmând să se întocmească un PUZ pentru tot ce reprezintă extravilanul Constanţei. „Primăria va face un PUZ în extravilan, în care va studia toată problematica legată de dezvoltarea intravilanului in extravilan. E un PUZ care se va face pentru tot extravilanul, pentru stabilirea indicatorilor, funcţiunilor, zonelor de protecţie, de circulaţie. Pentru tot ce înseamnă extravilan declarat în acest moment din PUG-ul vechi ca extravilan“, a explicat Andreea Buculeasa, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Pasul următor este cel al achiziţiei publice, la care municipalitatea aşteaptă să se înscrie arhitecţii şi proiectanţii. „Deocamdată, am eliberat certificat pentru a demara procedura de achiziţie publică a proiectării, care va fi publicată conform Legii 52, pentru a fi văzută pentru toţi proiectanţii. De exemplu, la Baba Novac, prima dată, la licitaţie nu s-a prezentat nimeni, iar acum ne aflăm în cea de-a doua procedură“, a completat Andreea Buculeasa, pentru ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii