Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța cere anularea unui spectacol al actorului Dan Puric, pe care-l acuză de simpatii pentru Vladimir Putin

ro

28 Feb, 2022 21:19 2631 Marime text


Consilierii județeni ai USR Constanța se delimitează public de evenimentul de la Constanța ce are în prim-plan pe actorul Dan Puric, anunță vineri, 28 februarie, Petre Enciu, cicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

„Trăim momente extrem de sensibile şi tensionate, trăim vremuri în care conduita morală şi conştiinţa trebuie să primeze.

De aceea, toţi consilierii judeţeni USR Constanţa se delimitează public de evenimentul de la Constanţa ce îl are în prim-plan pe actorul Dan Puric şi pe al cărui afiş apare sigla Consiliului Judeţean. Consilierii judeţeni USR Constanţa nu au aprobat asocierea şi promovarea de către Consiliul Judeţean a acestui eveniment!”, spune Petre Enciu. 

Totodată, el a precizat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că USR Constanța condamnă ferm discursurile toxice pe care Dan Putin le are față de Rusia și Vladimir Putin. 

„Condamnăm ferm discursurile toxice, anti-occidentale, anti-europene şi simpatiile, exprimate public, pe care Dan Puric le are faţă de Rusia şi Vladimir Putin. Considerăm că prezenţa lui Dan Puric la Constanţa, pe 6 martie, este o insultă adusă miilor de constănţeni care în aceste zile s-au mobilizat pentru ajutorarea refugiaţilor fugiţi din calea morţii, de sub pătura de durere şi teroare pe care tiranul Putin a aşternut-o asupra Ucrainei.

O profanare a victimelor invadării barbare a Ucrainei!

Consiliul Judeţean nu trebuie să asigure sub nicio formă o platformă de desfăşurare şi exprimare publică a unor astfel de personaje controversate, care nu fac altceva decât să împrăştie în spaţiul public doctrina şi discursul putinist. Voi solicita anularea desfăşurarii evenimentului pe scena Centrului Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.

Dacă anumite asociaţii şi entităţi private vor să îşi asume mai departe asocierea cu elemente de propagandă rusă, este treaba lor, însă nu vrem ca şi Consiliul Judeţean Constanţa să fie complice la asemenea manifestări!”, a încheiat Petre Enciu. 

foto: Facebook/ Dan Puric


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii