Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța Biblioteca Județeană I.N. Roman și Palatul Administrativ ar putea fi reabilitate

ro

23 Jan, 2024 17:57 3898 Marime text




 
  • Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a anunțat depunerea spre finanțare a două proiecte pentru două clădiri publice din județul Constanța și care se află sub administrarea consiliului. Este vorba despre proiectele de reabilitare a Bibliotecii Județene I.N.Roman și a Palatului Administrativ.
 

„Am depus la finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027 două proiecte de eficiență energetică pentru două clădiri publice administrate de către Consiliul Județean Constanța”, a anunțat vicepreședintele instituției,  Petre Enciu.

 
Este vorba despre proiectele de reabilitare a Bibliotecii Județene I.N.Roman și a Palatului Administrativ în valoare de 14 milioane, respectiv 45 milioane de lei.
 

„Reamintesc că DALI-urile au fost recepționate de către Consiliul Județean, iar acum suntem la faza de obținere a Autorizației de Construire și de Proiect Tehnic în cazul Bibliotecii și la faza de atribuire de contractului de elaborare a Proiectului tehnic în cazul Palatului Administrativ mai afirmă Petre Enciu.

 
Potrivit acestuia, printre cele mai importante activități prinse în aceste proiecte sunt:
 
- instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice
- repararea fațadelor
- reabilitare termică
- refacerea finisajelor interioare
- adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități
 
În total, în regiunea Sud-Est au fost depuse până în prezent 11 proiecte de reabilitare de drumuri și de eficiență energetică, din care trei sunt ale Consiliului Județean Constanța, potrivit comunicatului emis de către ADR Sud-Est.
 
Aceste trei cereri de finanțare (Palatul Administrativ, Biblioteca Județeana I.N. Roman si DJ226A/B) sunt in valoare de 210 milioane lei, bani care ar putea fi atrași de către Consiliul Județean Constanța prin programele europene regionale.
 
 
 Citește și
Biblioteca Județeană Constanța oferă spre împrumut o colecție de CD-uri cu opera și viața lui Mihai Eminescu

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii