Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmăriți internațional. 18 persoane au fost predate între România și țări UE. Un caz și la Constanța

ro

21 Sep, 2019 09:55 1694 Marime text
Poliţiştii români au desfășurat, în ultima săptămână, misiuni, în state membre ale Uniunii Europene, pentru aducerea în țară a 7 persoane urmărite internațional și au predat 11 urmăriți către statele ce aveau emise mandate europene de arestare pe numele acestora.
 
În perioada 13 - 20 septembrie a.c., polițiștii români au desfășurat activități specifice procedurilor de extrădare și predare în baza unui mandat european de arestare, îndeplinind misiuni de aducere în România a persoanelor urmărite, din țări precum Germania (3 persoane), Marea Britanie (1), Austria (1), Italia (1) și Franța (1).
 
De asemenea, au fost predați, către partenerii străini, 11 urmăriți internațional de către Germania (6), Austria (1), Spania (1), Belgia (1), Bulgaria (1) și Portugalia (1).

Un caz și la Constanța

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Franței. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au depistat un bărbat, de 28 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile franceze. 

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor, fapte comise pe teritoriul Franței.
 
Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.
 
La data de 19 septembrie a.c., acesta a fost prezentat Curții de Apel Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea predării către autorităţile franceze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii