Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța a inițiat un nou proiect de cercetare științifică! Bugetul de aproape 1 milion de euro

ro

14 Jul, 2023 11:50 1399 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: Universitatea Ovidius Constanța
  • Universitatea Ovidius din Constanța a inițiat un nou proiect de cercetare științifică în sud-estul României.
  • A obținut o finanțare de peste 4,6 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
 
Universitatea Ovidius din Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că lansează un nou proiect câștigător finanțat prin PNRR, în valoare de peste 4,6 milioane de lei Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) lansează proiectul „Înființarea și dezvoltarea Centrului Regional Sud-Est pentru orientarea în cariera de cercetător – Ad. Augusta“ (cod 2/16.11.2022), cu o valoare totală de 4.624.260,00 lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Investiția 10. Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a Era Talent Platform - Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării).
 
Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni, începând cu data de 25 mai 2023, scopul acestuia fiind promovarea cercetării științifice și dezvoltarea interesului pentru cercetarea românească, inclusiv prin înființarea și operaționalizarea Centrului Regional Sud-Est pentru orientarea în cariera de cercetător.
 

„Centrul AD. AUGUSTA va fi înființat în cadrul Universității Ovidius din Constanța și va deservi Regiunea Sud-Est a României prin furnizarea de servicii de înaltă calitate de informare, orientare și consiliere în cariera de cercetător în 7 domenii de doctorat, 29 de domenii de master și 33 de domenii de licență, cu 54 de specializări sau programe de studii universitare de licență“, precizează prof. univ. dr. Elena Danteș, directorul proiectului.

 
Principalele obiective ale proiectului sunt:
  • creșterea accesului la servicii de calitate de informare, orientare și consiliere în cariera de cercetător, pentru 220 de cercetători, 650 de studenți, 150 de doctoranzi și 30 de postdoctoranzi care urmează să beneficieze de serviciile centrului;
  • furnizarea de servicii personalizate de consiliere în cariera de cercetător, programe educaționale axate pe știința pentru societate, promovarea cercetării românești și a profesiei de cercetător, astfel încât cel puțin 95% dintre beneficiarii centrului se vor declara mulțumiți de calitatea serviciilor oferite;
  • promovarea științei, a domeniului cercetării și a rezultatelor cercetării românești, acțiuni de citizen scrience, fiind vizate și grupuri țintă reprezentate de elevi și populația generală (50 de școlari sau liceeni, 100 de membri ai comunității din Regiunea Sud-Est).
 
Potrivit prof. univ. dr. Elena Danteș, valoarea adăugată a proiectului constă în întărirea capacității instituționale a Universității Ovidius din Constanța în vederea constituirii într-un hub de cercetare și inovare la nivelul Regiunii Sud-Est și recunoașterii acesteia ca unitate de referință pentru cercetarea științifică la nivel regional, național și internațional.
 
Participanții la programele dezvoltate de acest centru vor beneficia de oportunități semnificative de dezvoltare a abilităților de cercetare, îmbunătățire a competențelor de comunicare științifică și gestionare a carierei, oferindu-le astfel un avantaj competitiv puternic în mediul academic și profesional.

Citește și:

Universitatea Ovidius din Constanța, la cea de-a treia întâlnire transnațională în cadrul proiectului Digital Waste
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii