Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stareț nou la Mănăstirea Văcăreștii Noi de la Lumina-județul Constanța

ro

18 Aug, 2020 03:32 11882 Marime text
  • Noul stareţ este părintele Iustin Dănilă.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, l-a prezentat duminică, 16 august, obștii monahale şi credincioşilor aflaţi la hramul aşezământului monahal pe noul stareţ al Mănăstirii Văcăreștii Noi de la Lumina-județul Constanța

Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de ierarh în aer liber.

Noul stareţ este părintele Iustin Dănilă care, la finalul slujbei, a fost hirotesit protosinghel şi a primit de la arhiereu bastonul monahal, ca semn al demnităţii de conducere.

Reamintim că școala şi Grădiniţa "Sfinţii Martiri Brâncoveni" şi Mănăstirea Văcăreştii Noi au marcat ziua de 16 august declarată anul acesta drept Ziua Naţională pentru  sărbătorirea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, prin organizarea unor frumoase manifestări liturgice și cultural-artistice.

Manifestarea a avut loc în incinta mănăstirii din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, situată pe ruta Ovidiu-Kogălniceanu.

În ziua prăznuirii, Sfânta Liturghie Arhierească a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și Preasfințitul Părinte Veniamin, Preasfinţitul Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie a urmat un moment artisic susținut de elevii Școlii Brâncovenești și artista Mariana Maloș, recunoscută și ca ”Fata cu ulciorul”, compoziție prin care a reușit să transmită și prin cântec frumoasele tradiții din Bucovina.

Odată cu sărbătoarea, în cuvintele de învățătură, a fost evocată importanța educației și responsabilității față de lumea pe care o lăsăm copiilor noștri.

De asemenea, au expuse spre vânzare dvd-uri cu filmul documentar „Maria, Doamnă a toată Ungrovlahia”, regizat de Iuliana Mateescu.

Pelicula portretizează personalitatea Doamnei Maria Brâncoveanu, soția Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu.

În rolul Doamnei Maria Brâncoveanu joacă actriţa Maria Ploae.

Sursa foto: Captura video Facebook/Arhiepiscopia Tomisului
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii