Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UMC organizează primul exerciţiu internaţional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanţa

ro

20 Feb, 2024 14:14 822 Marime text
Primul exerciţiu internaţional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanţa se va desfășura la Unitatea Maritimă Constanța. 
 
Potrivit unui comunicat al UMC, Centrul de Excelenţă pentru Securitate Cibemetică Maritimă al Universităţii Maritime din Constanţa organizează în perioada 21- 22 februarie 2024, în parteneriat cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, primul exerciţiu intemaţional de simulare a răspunsului la un atac cibernetic asupra unei infrastructuri critice în Portul Constanţa, la sediul din str. Mircea cel Bătrân, nr. 104, Constanţa.

„În epoca digitalizării, securitatea cibemetică a devenit o prioritate atăt pentru instituţiile publice, cât şi pentru cele private din intreaga lume. Gestionarea provocărilor cibernetice, mai ales in zonele expuse provocărilor majore de securitate, aşa cum este regiunea Mării Negre, reprezintă o responsabilitate a întregii societăţi. Acest exerciţiu urmăreşte Imbunătăţirea capacităţii de cooperare între echipele de răspuns la incidentele de securitate cibemetică, autorităţile naţionale şi locale, şi mediul de afaceri din industria maritimă pentru oferirea unui răspuns consolidat în situaţii de criză cibernetică. Obiectivele „exerciţiului de simulare a răspunsului la incidente de securitate cibemetică în Portul Constanţa" răspund direct dezideratelor Strategiei de Securitate Cibemetică a UE pentru crearea unui mediu digital european rezilient, sigur şi de incredere“ - au mai precizat reprezentanții UMC.


Sursa citată mai menționează că evenimentul va beneficia de contribuţia directă a peste 40 de participanţi din şase ţări, care vor fi distribuiţi în cadrul mai multor echipe de management al incidentului, evaluare a capacităţii de răspuns la criză şi valorificare a lecţiilor invăţate. 

Citește și: 

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii