Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret" se reabilitează! Ce spune primarul Ștefan Ilie

ro

02 Mar, 2023 12:55 1492 Marime text
foto: Facebook/ Ștefan Ilie Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret" se reabilitează! Este anunțul făcut de Ștefan Ilie, primarul de la Tulcea. 

Finanțarea obținută are valoarea de 20.276.995,12 Lei, adică peste 4 milioane Euro.

De 1 martie am obținut finanțare pentru reabilitarea integrală a imobilului, chiar în anul împlinirii celor 140 de ani de existență a acestei instituții de învățământ reprezentative pentru Dobrogea., a precizat Ștefan Ilie. 



Iată anunțul făcut de primarul Ștefan Ilie pe pagina de socializare: 

Colegiul Dobrogean ,,Spiru Haret" se reabilitează!

De 1 martie am obținut finanțare pentru reabilitarea integrală a imobilului, chiar în anul împlinirii celor 140 de ani de existență a acestei instituții de învățământ reprezentative pentru Dobrogea.

Finanțarea obținută are valoarea de 20.276.995,12 Lei, adică peste 4 milioane Euro.

Cel mai important pas a fost realizat, urmează să parcurgem etapele necesare pentru a reda strălucirea acestei clădiri-simbol a orașului nostru.

Munca noastră va continua, țin să le mulțumesc celor ce și-au dat aportul până acum și vom avea grijă să ducem la bun sfârșit și acest proiect.

Știu că lucrurile nu se mișcă atât de repede pe cât ne-am dori, dar mai știu și faptul că unii vor să nu se miște deloc.

Mergem înainte!


Detalii:

 Primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila., a transmis primarul. 



Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de Ministerul Dezvoltării:

Primele 50 de proiecte depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare – a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Atilla.

Astfel, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei.

În urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară în vederea încheierii contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, având în vedere că finanțarea este asigurată din bani publici, se va derula procedura de achiziție publică, iar după aceea pot începe lucrările de consolidare.

După cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

În perioada 3 ianuarie – 20 februarie, a fost deschis apelul de proiecte pentru Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, în urma căruia au fost depuse cereri de finanțare pentru consolidarea seismică a 366 de clădiri.

Celelalte 316 proiecte dintre cele 366 de solicitări de includere în Program au primit solicitări de clarificare și sunt în etapa de evaluare.

Suplimentar clădirilor consolidate prin Programul național de consolidare, ministerul finanțează, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alte 251 de clădiri, iar, prin Compania Națională de Investiții, 57 de clădiri.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii