Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:25 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Totul despre standardul ISO 14001 în 2015 - Structura HLS Un nou curs la CCINA Constanţa

ro

24 Jan, 2015 00:00 1743 Marime text


Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în colaborare cu Romenviro Serv, organizează cursul „Noi perspective aduse de viitoarea ediţie a standardului ISO 14001 în 2015 Structura HLS şi abordarea bazată pe riscuri“. Evenimentul va avea loc pe 10 februarie.

În luna iunie, intră în vigoare noua ediţie a standardului ISO 14001 având un mod diferit de abordare a sistemului de management, de tip High Level Structure (HLS). Cursul oferă o perspectivă asupra noii ediţii ISO 14001, dar şi asupra modificărilor majore faţa de ediţia în vigoare şi asupra structurii HLS, care stă la baza abordării sistemului de management conform noilor documente de referinţă. O secţiune importantă a cursului va fi centrată pe risc şi pe managementul riscului. Cunoaşterea modului de abordare a riscurilor şi a oportunităţilor va fi de un real folos participanţilor, pentru că se vor acumula cunoştinţele de bază pentru a iniţia tranziţia de la actuala ediţie a ISO 14001, având în vedere că abordarea bazată pe riscuri este o cerinţă introdusă de Anexa SL şi de structura HLS, care sunt deja certitudini în privinţa conţinutului noii ediţii din 2015 a standardului ce face obiectul cursului.

Cursul îşi propune să ofere: o prezentare a Anexei SL referitoare la modelul HLS şi a modului în care acesta impactează actuala abordare PDCA a sistemelor de management; o prezentare a modificărilor majore pe care le va introduce noua ediţie a ISO 14001 în 2015; o prezentare referitoare la riscuri şi oportunităţi şi la managementul acestora conform principiilor dezvoltate de standardul ISO 31000. Prezentările vor include exerciţii aplicative şi studii de caz, fiind urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri pentru a facilita înţelegerea materialelor prezentate.

Cursul va fi susţinut de Rodica Munteanu - director general al firmei ROMENVIRO SERV, lead auditor SGS Romania şi TŰV NORD CERT pentru sistemele de management al energiei, mediului (EMS Lead auditor according IRCA Scheme - Identification no. 1199637), sănătăţii şi securităţii ocupaţionale şi responsabilităţii sociale, trainer autorizat IRCA pentru sistemele de management al mediului şi al energiei, expert cu o vastă experienţă în domeniul construirii şi implementării sistemelor de management pentru numeroase organizaţii. Taxa de participare este de 380 de lei (plus TVA) de persoană pentru firmele membre ale CCINA, respectiv 420 de lei (plus TVA) de persoană pentru firmele care nu sunt membre. În preţul cursului sunt incluse suportul de curs şi certificatul de absolvire a cursului.

Ti-a placut articolul?

Comentarii