Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:22 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curs de agricultură ecologică, organizat de CCINA Constanţa

ro

03 Nov, 2017 09:19 837 Marime text
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în parteneriat cu agenţia de training, Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică. Cursul se va desfăşura în Constanţa, la sediul C.C.I.N.A., în perioada 25-28 noiembrie 2017.
 
Constănţenii vor avea la dispoziţie patru zile de formare în creşterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice şi certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanţii se vor deplasa la o fermă ecologică din judeţ pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ şi productiv o fermă ecologică, de la un fermier cu experienţă practică în domeniu. Cei care sunt la început de drum în agricultura bio îşi vor însuşi noţiunile de bază din creşterea animalelor şi cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experienţă din judeţul Constanţa vor identifica noi oportunităţi de afaceri în domeniu.
 
Participanţii la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei, pentru „Operator in ferme ecologice mixte”, cod COR: 314205. Constantenii care vor obtine acest certificat vor putea accesa proiecte sustinute din fonduri europene cu ajutorul diplomei si vor avea posibilitatea de a obtine finantare externa.
 
Trainerii cursului se diferenţiază prin experienta practica pe care o au in agricultura ecologica si prin familiarizarea cu problemele si necesitatile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învăţa pe cei prezenti care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producator certificat ecologic, de la cultura plantelor şi creşterea animalelor în sistem ecologic, până la condiţii de certificare, relaţii cu furnizori şi proceduri de export.
 
Pentru mai multe detalii privind înscrierea puteţi apela la numerele de telefon 0241/619854, int.225/221, persoana de contact: Carmen Grigor, tel.mobil 0723430256 sau pe email: carmen.grigor@ccina.ro;
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii