Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

THR MAREA NEAGRĂ S.A., plângere penală împotriva directorului general, Mihai Zamfir

ro

04 Feb, 2022 14:24 3444 Marime text


Societatea THR MAREA NEAGRĂ S.A. a înaintat plângere penală pentru gestiune frauduloasă împotriva directorului general Mihai Zamfir. De asemenea, s-a solicitat convocarea Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.

Potrivit unui document publicat pe site-ul Bursei de Valori București, „urmare materialelor prezentate în ședință C.A. din 26 ianuarie 2022, a notelor explicative date de restul directorilor THR, precum și a lipsei materialului explicativ a directorului general Mihai Zamfir, Constantin Frățilă, Administrator și Președinte C.A., având în vedere aspectele deosebit de grave avute în vedere în analiză, a procedat de îndată la întocmirea unei plângeri penale împotriva lui Mihai Zamfir pentru gestiune frauduloasă și infracțiuni conexe. Plângerea penală ar putea fi extinsă și asupra mai multor persoane cu responsabilități în administrarea societății”.
 
„THR Marea Neagra S.A. informează acționarii și publicul investitor cu privire la faptul că, în data de 01 februarie 2022, acționarul majoritar SIF TRANSILVANIA S.A., deținând 78,11% din capitalul social, a transmis către societate o solicitare de convocare a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, cu următoarea ordine de zi:

1. Alegerea membrilor Consiliului de Administrație, pentru un mandat de 4 ani, cu aplicarea metodei votului cumulativ.
2. Stabilirea remunerațiilor cuvenite administratorilor pentru exercițiul financiar 2022.
3. Stabilirea nivelului asigurării de răspundere civilă profesională pentru membrii Consiliului de Administrație.
4. Aprobarea încheierii contractului de administrare cu membrii Consiliului de Administrație.
5. Desemnarea persoanei care va semna contractul de administrare cu membrii Consiliului de Administrație, în calitate de mandatar convențional din partea societății.
6. Desemnarea persoanei care va efectua toate demersurile necesare publicării și înregistrării hotărârilor adoptate”, conform sursei citate.
 
„Acționarul SIF TRANSILVANIA S.A. depune, prin aceeași adresă și candidaturile persoanelor pentru alegerea în funcția de administratori ai societății THR MAREA NEAGRĂ S.A., după cum urmează:

1. Ichim Mihaela – domiciliata în Constanța, de profesie economist, Director Banca Transilvania
2. Busu Cristian – domiciliat în sat Agigea, jud. Constanța, de profesie economist.
3. Vatuiu Mihăița Giani – domiciliat în București, de profesie inginer.
4. Gavril Stelian – domiciliat în Cluj-Napoca, de profesie ofițer (r).
5. Marin Șerban Valentin – domiciliat în București, de profesie economist”, se mai arată în document.
 
Consiliul de Administrație se va întruni în data de 08 februarie 2022, pentru a discuta si adopta decizii în consecință. 

UPDATE 22.08.2022

Precizări importante ale fostului director general al Societății THR Marea Neagră S.A
 
În luna februarie 2022 pe site-ul Bursei de Valori București s-a publicat Raportul curent din 02.02.2022 al fostului Consiliu de Administrație al Societății THR MAREA NEAGRA S.A. în care se menționa că a fost depusă o plângere penală formulată împotriva fostului director general a Societății THR Marea Neagră S.A pentru gestiune frauduloasă și infracțiuni conexe.
 
În legătură cu acest aspect, actualul Consiliu de Administrație al Societății THR MAREA NEAGRA S.A. a emis Raportul curent din 05.08.2022, publicat de asemenea pe site-ul Bursei de Valori București prin care Consiliul de Administratie al THR Marea Neagră SA informează acționarii și investitorii că „în evidențele THR Marea Neagră SA nu a fost identificată nicio plângere penală formulată de fostul președinte al Consiliului de Administrație împotriva directorului general Mihai Zamfir, pentru presupuse fapte de gestiune frauduloasă și infracțiuni conexe“.
 
Conform documentului publicat de BVB, „în urma activităților de audit/control efectuate la nivelul societății THR Marea Neagra SA, nu s-au confirmat presupusele aspecte grave semnalate de fostul președinte al Consiliului de Administrație, în legatură cu activitatea directorului general Mihai Zamfir.”

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursa foto: Unsplash
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii