Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:11 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Târgul ExpoAgroUtil, cel mai mare eveniment de profil din regiune, organizat de CCINA Constanţa, şi-a deschis porţile (galerie foto)

ro

05 Apr, 2019 00:00 1714 Marime text
Tractoare, combine, maşini şi echipamente agricole, agenţi de fertilizare şi pentru protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, maşini şi echipamente din industria alimentară, material săditor şi seminţe, produse alimentare organice şi tradiţionale, utilaje de apicultură, grădinărit şi multe altele pot fi găsite la ExpoAgroUtil.
 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează în perioada 4 - 7 aprilie Târgul ExpoAgroUtil Constanţa, ajuns la cea de-a XXVII-a ediţie. Deschiderea oficială a avut loc pe data de 4 aprilie 2019, în Parcarea VIVO! Constanţa.
 
Evenimentul a fost deschis de către Dănuţ Jugănaru - directorul CCINA Constanţa, Decebal Făgădău - primarul municipiului Constanţa, subprefectul Ali Şenol, Iulia Bruchental - directorul Direcţiei Agricole Constanţa, Mirela Matichescu - administratorul public al judeţului Constanţa, Florin Neagu - viceprimar comuna Cumpăna, dar şi mulţi alţii. „În acest an, ne bucurăm de prezenţa a 20 de expozanţi care expun pentru prima dată la Constanţa şi se remarcă revenirea, printre expozanţi, la această manifestare, a peste 10 firme care nu au mai participat în ultimii ani. De asemenea, regăsim, printre expozanţi, firme din Italia, Grecia, Bulgaria, restul fiind participanţi tradiţionali din România. Ne bucuram să avem expuse, în premieră, la această ediţie, după mulţi ani de absenţă, tractoare fabricate în România, alături de cele din import! Prin implicarea Asociaţiei Producătorilor Privaţi Agricoli de Cereale şi Plante Oleaginoase din judeţul Constanţa şi a LAPAR, a Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Constanţa, dar şi a AGRO-TV-ului, fermierii interesaţi vor participa la întâlnirile cu specialiştii, pentru a afla noutăţile din domeniu, promovate în cadrul târgului. Ca în fiecare an, la această ediţie a târgului ExpoAgroUtil, participanţii vor avea oportunitatea de a beneficia de oferte promoţionale, de a lansa comenzi şi de a perfecta contracte“, a transmis Dănuţ Jugănaru, directorul CCINA Constanţa.
 
„Mă bucur că firmele româneşti încep să participe la târgul Târgul ExpoAgroUtil, organizat la Constanţa. Vă urez succes şi cât mai multe contracte de parteneriat“, a spus subprefectul Ali Şenol.
 
Şi Mirela Matichescu, administratorul public al judeţului Constanţa, punctat importanţa şi longevitatea târgului. „Felicit conducerea CCINA pentru eforturile şi perseverenţa în organizarea acestui târg. Anul 2018, a fost unui grav afectat de pesta porcină. Însă utilizarea tehnologiilor inovatoare, diversificarea produselor, a culturilor, adaptarea la pieţele internaţionale privind consumul produselor bio, dar şi accesarea fondurilor nerambursabile sunt unele dintre elementele de ajutarea a acestui domeniu. Sunt mândră de produsele produse în Dobrogea, mai ales că sunt competitive şi recunoscute, din punctul de vedere al preţului şi calităţii. Îmi doresc ca judeţul Constanţa să devină un pol de referinţă pentru sectorul agroalimentar“, a menţionat Mirela Matichescu.
 
„Mă bucur să văd cum a crescut acest eveniment de la an la an şi mă bucur să văd şi prezenţe noi printre expozanţi. Este un eveniment care creşte, iar Constanţa este un loc bun de promovare, de parteneriate oneste, de afaceri profitabile. Capitala informală a Dobrogei, Constanţa, găzduieşte cu mândrie toate evenimentele pe care CCINA le creşte an de an. Vă doresc ca, de la ediţie la ediţie, să înregistraţi noi recorduri, iar participanţilor le doresc să găsească în Constanţa un mediu prielnic de afaceri, prin prisma promovării, dar şi a rezultatului financiar. Transmit agenţilor economici din Constanţa să devină membrii ai CCINA, pentru că doar uniţi suntem puternici“ a subliniat, la rândul său, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.
 
Directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Constanţa Iulia Bruchental a vorbit despre programul de activităţi, aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În vederea implementării prevederilor Programului de Guvernare pentru anul 201, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Constanţa a planificat următoarele activităţi: ajutor de minimis pentru programul de susţinere a crescătorilor de ovine, pentru comercializarea lânii, unde valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg lână comercializată; ajutor de minimis pentru programul de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate, unde valoarea sprijinului financiar este de 3.000 de euro pentru fiecare beneficiar; ajutor de minimis pentru programul de susţinere a crescătorilor de porci rasa Basna şi Mangaliţa; ajutor de minimis pentru programul de susţinere a producţiei de ustutoi, unde valoarea sprijinului este de 1000 de euro / hectar, ajutor de stat pentru sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în producţia, prelucrarea şi comercializarea produselor proprii obţinute din acvacultură; ajutor de stat pentru programul de susţinere a producătorilor din sectorul pescuitului şi acvaculturii.
 
Evenimentul beneficiază de o prezenţă masivă a producătorilor si distribuitorilor de utilaje agricole, dar şi de material săditor, produse tradiţionale şi viti-vinicole. Acest lucru demonstrează faptul că manifestarea a devenit, pe an ce trece, una dintre cele mai mari din ţară, iar Dobrogea este un punct deosebit de important, pe harta ţării, în acest domeniu. Până în prezent, sunt înscrişi peste 85 de participanţi, pe o suprafaţă de expunere de 16.000 mp, în creştere cu 20% faţă de anul trecut şi cu 35% mai mult decât în anii anteriori, acest lucru demonstrând, încă o dată, importanţa evenimentului. ExpoAgroUtil poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 - 19.00 (4-6 aprilie) şi între orele 10.00 - 14.00 (în data de 7 aprilie).
 

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii