Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de misiuni ale pompierilor militari constănțeni în acest final de săptămână! Două persoane și-au pierdut viața

ro

20 Mar, 2023 09:16 1066 Marime text

135 misiuni ale pompierilor militari în perioada 17-19 martie 2023!
 
În weekendul care s-a încheiat, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 135 misiuni, cele mai multe din ele – 102, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.
Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 7 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale, fiind, de asemenea fiind afectate peste 100 hectare de teren.

Pompierii militari au intervenit și în cazul a 9 accidente rutiere soldate cu 21 victime. Dintre acestea, 13 au fost transportate la spital, iar, din nefericire, pentru 2 dintre ele s-au aplicat manevrele de resuscitare fără rezultat, fiind declarat decesul., transmite ISU Dobrogea. 

În cursul zilei de sâmbătă, 18 martie 2023, pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină în cazul a trei accidente rutiere cu victime multiple care au avut loc la scurtă distanță unul față de altul. În jurul orei 16.00, echipajele de stingere, descarcerare, SMURD, cele ce deservesc autospeciala pentru transport personal și victime multiple precum și echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au fost solicitate să intervină la un accident rutier între o autoutilitară și un autoturism, cu șase victime, la ieșire din localitatea Băneasa spre Constanța. Toate cele șase persoane au fost transportate la spital cu multiple traumatisme.

La o oră și jumătate distanță, trei persoane au fost grav rănite, iar o alta și-a pierdut viața după ce o autoutilitară s-a răsturnat. După alte 30 de minute de la această intervenție, pompierii militari au acordat primul ajutor altor șase persoane, victime ale unui accident rutier petrecut între două autoturisme, la intrare în localitatea Valu lui Traian. Cele șase persoane asistate medical la fața locului au refuzat transportul la spital., mai transmite sursa citată. 

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în alte 17 situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU ce poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
                                                                                                
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii