Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mașini „TAXI“, controlate de polițiști. Amenzi de zeci de mii de lei

ro

09 Sep, 2023 11:32 766 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: pexels.com
  • Au fost verificate 172 de autovehicule, dintre care 5 microbuze, fiind legitimate 206 persoane și aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.095 de lei.

Polițiștii Direcției de Poliție Transporturi au derulat, mierucri, 6 septembrie 2023, o acțiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI” și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România.
 
Astfel, au fost verificate 172 de autovehicule, dintre care 5 microbuze, fiind legitimate 206 persoane și aplicate 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 16.095 de lei.
 
Din totalul sancțiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 46 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 9 la alte acte normative.
 

„Totodată, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, fiind reținut și un permis de conducere.
 
La activitățile de control au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție transporturi, de la rutieră și jandarmi.
 
Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie“, spun polițiștii Direcției de Poliție Transporturi. 

Citește și:

Controale la „TAXI“! Ce nereguli au descoperit polițiștii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii