Știri Constanța Ziua 4 la Beach, Please! 2025 - fără incidente majore, dar cu peste 40 de sancțiuni aplicate
Știri Constanța: Ziua 4 la Beach, Please! 2025 - fără incidente majore, dar cu peste 40 de sancțiuni aplicate
13 Jul, 2025 14:58
ZIUA de Constanta
269
Marime text



- A patra zi de desfășurare a festivalului Beach, Please! ediția 2025 a fost una fără evenimente negative majore în ceea ce privește siguranța participanților.
Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.
Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului, au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.
Pentru siguranța tuturor participanților, sunt utilizate aeronave fără pilot la bord (drone) care supraveghează și filmează întreaga zonă de desfășurare a evenimentului, o măsură preventivă menită să sprijine menținerea ordinii publice și să ofere un climat de siguranță. Menționăm faptul că acestea sunt manipulate de personal autorizat.
În acest sens, obiectivul de prevenire a fost atins și nu s-au înregistrat incidente grave. Reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane și cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situațiilor periculoase și materiale preventive unui număr de 960 de persoane.
Polițiștii au organizat o serie de activități pe linia prevenirii criminalității, atât în zona adiacentă locației Festivalului „Beach, Please!”, cât și în interiorul acestuia, unde au informat 1.300 de persoane, cu privire la prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, dispariției minorilor/plecări voluntare, prevenirea traficului de persoane, prevenirea criminalității informatice, a faptelor violente, precum și a consumului de alcool/substanțe ilicite în rândul minorilor.
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat eficient, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise. Astfel, jandarmii, polițiștii și pompierii constănțeni au aplicat un total de 46 sancțiuni contravenționale (în valoare totală de 23.055 lei). Dintre acestea sunt exemplificate:
- 1 sancțiune contravențională la Legea nr. 8/1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, constând în 1 amendă în valoare de 3.000 lei;
- 31 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, constând în 6 avertismente și 25 amenzi în valoare de 10.300 lei;
- 9 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, constând în 1 avertisment și 8 amenzi în valoare de 3.755 lei.
- 4 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 28/1999, privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, constând în 2 avertismente și 2 amenzi în valoare de 4.000 lei;
- 1 sancțiune contravențională la Legea nr. 333/2006, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, constând în 1 amendă în valoare de 2.000 lei.
Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat următoarele acțiuni:
- 11 persoane testate cu aparatul etilotest/etilometru, dintre care unul pozitiv;
- 6 persoane testate cu aparatul drugtest, rezultatele fiind negative;
- a fost reținut un permis de conducere pentru consum de alcool;
- a fost reținut un certificat de înmatriculare.
În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost identificate 9 persoane care aveau asupra lor substanțe susceptibile a fi interzise la deținere, dispunându-se măsurile legale în acest sens. Lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne au deschis alte 3 dosare penale, dintre care 2 pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și unul pentru purtare abuziva.
O atenție deosebită a fost acordată asistenței medicale de urgență și primului ajutor medical calificat.
Astfel, echipajele ISU Constanța au intervenit prompt în sprijinul cetățenilor, gestionând 856 cazuri medicale (intoxicații, afecțiuni cardiace, traumatisme, arsuri, lipotimii).
Pentru 4 dintre cazuri, starea de sănătate a impus efectuarea unor investigații suplimentare, motiv pentru care persoanele în cauză au fost transportate la spital în vederea continuării îngrijirilor medicale de specialitate (înțepătură insectă, arsură, fracturi).
Citește și:
VIDEO: Numele fostului dictator, Nicolae Ceaușescu, scandat la Festivalul „Beach, Please!“ de la Costinești! Reacția IICCMER
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii