Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:22 01 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statul Major al Apărării împlinește 160 de ani de la înființare (galerie foto+video)

ro

12 Nov, 2019 13:47 755 Marime text

Marți, 12 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sediul Ministerului Apărării Naționale are loc ceremonia de decorare a Drapelului de luptă al Statului Major al Apărării cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de Mare Ofițer, cu însemn de război, pentru militari.

Activitatea este organizată în contextul în care Statul Major al Apărării împlinește, pe 12 noiembrie, 160 de ani de la înființare.

După înfăptuirea actului Unirii în anul 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a luat măsuri pentru crearea unui organ superior de conducere a instrucţiei ostăşeşti. Prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 din 12 noiembrie 1859, a fost înfiinţat Corpul de stat major general al Armatei Principatelor Unite.

Această structură a evoluat continuu sub influența dinamicii mediului de securitate, iar după schimbarea din 2017 a denumirii și atribuțiilor, Statul Major al Apărării a devenit o structură robustă care, având în subordine structura de forțe, este capabilă să organizeze, să coordoneze și să conducă eficient răspunsul Armatei României la amenințările convenționale și neconvenționale la adresa securității naționale.


Sursa foto- video: Facebook Ministerul Apărării Naționale, România

Ti-a placut articolul?

Comentarii